Mik az online közműátírás költségei?

notebook

Mindig viszonyítás kérdése, hogy mi számít olcsónak illetve drágának, hiszen a ténylegesen kifizetett összeg sok esetben nem tükrözi valaminek az árát.

Mondhatja például valaki, hogy az OnlineKozmu átírási költsége egy adott összeg, míg a személyes ügyintézés ingyenes, de ebbe nem számítja bele az utazással és sorban állással töltött időt és energiát. Pedig ezek mind nevesíthetőek összegszerűen is, hiszen ez idő alatt, ezzel az erővel akár végezhetne az illető pénzkereső tevékenységet is.

 

A közmű átírása

Tehát a személyes ügyintézés díjtalan, de idő- és energiaigényes tevékenység. Minden szükséges dokumentumot Önnek kell összegyűjtenie, kinyomtatnia, összerendezni, végül pedig az egész paksamétával el kell mennie az adott szolgáltató ügyfélszolgálatára, ott kivárni a sort, és ha az ügyintéző valamit nem talál rendben, kezdheti az egészet előröl. 

Természetesen az egész folyamatot minden közmű esetében külön-külön meg kell ismételni, hiszen egy ingatlanban jellemzően van áram, víz, de emellett gáz és esetleg távhő is.

 

Közmű online átírása

Ha az online átírást választja az OnlineKozmu közreműködésével, akkor a fenti kellemetlen procedúrától mindenképpen megkímélheti magát, nem kell kígyózó sorokat végigállni, nyomtatványokat kitöltenie, utazni, alkalmazkodni az ügyfélszolgálati iroda munkaidejéhez, rohanni szolgáltatótól szolgáltatóhoz, hogy végül véletlenül se lépje át a rendelkezésre álló 15 (a víz esetében 30) napos határidőt.

Nincs más dolga mint bármikor bárhonnan felkeresni az OnlineKozmu oldalt, és akár egy fotelben ülve is végigcsinálni a maximum 20 perces procedúrát, mely során akár az összes vonatkozó közműszolgáltatóval kapcsolatban megbízást adhat a szerződés módosítására.

Amennyiben mégis elakadna az egyébként áttekinthető folyamatban, a telefonos ügyfélszolgálat készséges munkatársai minden esetben állnak rendelkezésére. A közművek átíratása szerencsére nem gyakori feladat egy ember életében, pedig ez is igényel nem kevés felkészültséget, ezért mindenképpen érdemes profikra bízni.

Nagy előny, hogy az oldalon nem kell a folyamatot minden közmű esetében újra kezdeni, hanem egyszerre az összes szükséges szerződésmódosításra megbízást adhat.

 

Fontos tudnivalók

Az online átírás sikeréhez is szükség van arra, hogy a birtokbaadási jegyzőkönyvben az adatok pontosan szerepeljenek, tehát erre már az átadáskor érdemes odafigyelni. Ellenőrizze le többször is a dokumentumban a mérőórák gyári számának és állásának helyességét, ezeket persze akár az adás-vételi szerződésben is fel lehet sorolni, főleg, ha a birtokbaadás a szerződéskötéssel egy időben történik meg.

A szerződés módosítása a vevő törvényi kötelessége, de kezdeményezheti az eladó is, akinek legalább annyira érdeke a felhasználó váltást bejelenteni, mint a vevőnek, hiszen az átírás megtörténtéig a számlák kiegyenlítésének felelőssége őt terheli.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?