A nyerő tizenegyes

A futball-világbajnokság a zeneiparra is nagy hatással volt. A vb-hez hivatalos dal és himnusz tartozott, és minden egyes válogatott rendelkezett saját indulóval, valamint további focis témájú dalok is feltűntek a slágerlistákon, különösen Németországban és Nagy-Britanniában.

A futball-világbajnokság a zeneiparra is nagy hatással volt. A vb-hez hivatalos dal és himnusz tartozott, és minden egyes válogatott rendelkezett saját indulóval, valamint további focis témájú dalok is feltűntek a slágerlistákon, különösen Németországban és Nagy-Britanniában. Most összegzésképp tizenegy focis felvételt veszünk nagyító alá.

1. Il Divo With Toni Braxton: The Time Of Our Lives

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, a FIFA hivatalos dala, a neves svéd szerző, Jörgen Elofsson szerzeménye.

2. Herbert Grönemeyer Featuring Amadou und Mariam: Zeit, dass sich was dreht

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, a FIFA hivatalos himnusza, a kedvelt német popsztár, Herbert Grönemeyer szerzeménye, és ő is énekli. A német mellett angol és francia nyelvű változat készült belőle.

3. Embrace: World At Your Feet

Az angol fociválogatott hivatalos dala, indulója.

4. Sportfreunde Stiller: ’54, ’74, ’90, 2006

A bajor triót focis múlttal rendelkező fiúk alkotják. A német fociválogatott eddig háromszor nyert világbajnokságot, a felvétel címében az első három szám a siker évei, a negyedik pedig megmaradt vágyálomnak.

5. Oliver Pocher: Schwarz und Weiss

Az előadó bemondóként kezdte pályafutását a német VIVA-n, jelenleg a Pro7 csatornán vezet szórakoztató műsort.

6. Baddiel, Skinner & The Lightning Seeds: 3 Lions ’98

A ’96-os Európa-bajnokság hivatalos dalát ’98-ban a humorista páros: Baddiel és Skinner dolgozta át, a sláger ismét megjelent.

7. Crazy Frog: We Are The Champions (Ding A Dang Dong)

Az idétlen Őrült Béka a Queen klasszikusát öntötte idétlen formába.

8. Tony Christie: (Is This The Way To) The World Cup

A komikus pályafutásának legnagyobb slágerét, az (Is This The Way To) Amarillo címűt tavaly nagy sikerrel újból kiadták, most pedig focis változatot készített belőle.9. John Barnes: Who Do You Think You Are Kidding Jürgen Klinsmann?

Az egykori válogatott angol balszélső a német szövetségi kapitánynak üzent. A refrénben a ’66-os vb angol hőse, Sir Geoff Hurst is hallható.

10. British Whale: England

A The Darkness frontembere, Justin Hawkins álnéven énekelt provokatív szövegű indulója, világháborús vonatkozásokkal megtűzdelve.

11. Goleo VI & Atomic Kitten: All Together Now (Strong Together)

A The Farm ’91-es slágerét ’95-ben az angol Everton FC futballcsapat énekelte fel indulónak, majd a 2004-es Európa-bajnokságra az angol nemzeti gárda rögzítette, most pedig a lánytrió dolgozta át, és a németországi foci-világbajnokság kabalafigurájának albumán hallható, de maxi CD-n is megjelent. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?