A MAGYAR HÁZIASSZONY LEXIKONA

Gumicsövek (vastag) kezelése
Használat előtt és után is több liter vizet bocsátunk rajta keresztül, azután száradni akasztjuk, de valami gömbölyű dologra, hogy meg ne törjön.

Gumiholmi megőrzése
Sohase tegyük nagyon száraz vagy nagyon meleg helyre. Nyáron, vagy ha nincs rá szükségünk hűvös helyen tartsuk.

Gumicsövek (vastag) kezelése

Használat előtt és után is több liter vizet bocsátunk rajta keresztül, azután száradni akasztjuk, de valami gömbölyű dologra, hogy meg ne törjön.

Gumiholmi megőrzése

Sohase tegyük nagyon száraz vagy nagyon meleg helyre. Nyáron, vagy ha nincs rá szükségünk hűvös helyen tartsuk. A légpárnákat kicsit fújjuk fel, a jégtömlőket nedvesítsük meg eltevés előtt. Ha időnként hideg vízbe áztatjuk a nem használt gumiholmit, ruganyos marad.

Gumikarikák

Ha megkeményedtek, tegyük fél órára szalmiákszeszes vízbe (1 rész ammóniák, 2 rész víz), tökéletesen megpuhulnak.

Gumiköpeny

Hogy meg ne keményedjen, a gumiköpenyt soha nem szabad meleg helyre akasztani. Ha nagyon nedves, fagymentes pincében szárítsuk, de előtte nedves ronggyal töröljük le róla a piszkot, sarat.

Gumipárnák javítása

Kevés kolofóniumot alkoholban oldunk és a sűrű pépet a lyukra kenjük. Tökéletesen megszárítjuk, csak azután használhatjuk újra. Kerékpárgumi-ragasztóval is kijavíthatjuk a hibát.

Gumi pecsétnyomók tisztítása

Melegítsünk pecsétviaszt, húzzunk vele vastag vonalat egy papírlapra, nyomjuk bele a pecsétnyomót. Ha kihűl, könnyen kiemelhető. Többször kell ismételni. A pecsétviasz minden piszkot magába szed.

Az Ünnep kiadása, Budapest, 1936

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?