A basszusgitár közelebb áll hozzá

Aki figyelemmel kíséri a Megasztár döntőit, annak bizonyára ismerősen cseng Gáspár László neve. Ő még egy esélyt kapva jutott be a tíz döntős közé, és azóta is közöttük van, hogy hétről-hétre elkápráztassa a zsűrit és a nézőket kiváló zenei tehetségével. A kitűnő basszusgitárossal a Megasztár öltözőjében beszélgettünk.

Gáspár László, a Megasztár sztárja imád zenélniPézman Zoltán felvételeZenei tanulmányokat sosem folytattál, mégis kiskorod óta énekelsz, sőt basszusgitározol is. Honnét ered a zeneszereteted?

Ezt magam sem tudom megmagyarázni. Mindig is nagyon rajongtam a zenéért. Ha valamit első alkalommal hallottam, akkor úgy tűnt, mintha már ismerném. Nálam ez tudat alatt alakult ki. A zene a véremben van, mindig azt játszom, ami éppen a szívemben van. 17 évesen kezdtem basszusgitározni, talán ez még közelebb áll hozzám, mint az éneklés.

Segített neked ebben valaki, vagy teljesen egyedül tanultál meg játszani ezen a hangszeren?

Senki sem tanított, sőt még azt sem mondhatom, hogy egyáltalán tanulnom kellett, hiszen nálam ez ösztönszerűen működik.

Van példaképed?

Igen, egyik példaképem Stevie Wonder.

Játszol esetleg valamilyen zenekarban?

Régebben volt rá példa, de egyik zenekarba sem töltöttem hosszú időt. Jelenleg sajnos nem játszom semmilyen bandában. Néha a rokonaimmal, barátaimmal szoktunk együtt zenélni saját szórakoztatásunkra. Ők is ugyanúgy a zene őrültjei, mint én, jó velük együtt játszani. Ezek a közös zenélések mindig jó kedvre derítenek, erőt adnak nekem.

Családod Balassagyarmaton él. Milyen gyakran láthatod őket?

Hetente egyszer hazalátogatok, olyankor aztán mindig feltöltődöm energiával. Mivel feleségem sokáig énekelt, remélem, hogy kislányunk, a tizenhárom hónapos Miriam is közeli kapcsolatban lesz a zenével.

Hogy érzed magad a közös lakásban, milyen a viszonyod a többiekkel?

Nagyon jó a kapcsolatunk, jól érzem magam közöttük. Persze apróbb viták előfordulnak, de ezek is csak általában a mosogatás miatt.

Mit vársz a Megasztártól?

Szeretném megnyerni, hogy teret kaphassak ahhoz, amit igazán szeretek csinálni. És ami a leglényegesebb, hogy még nagyon sokáig tudjam ezt folytatni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?