2014 új fiúcsapatai

<p>Már jó ideje nem telik el év fiúcsapatok felbukkanása nélkül. Idén is lesz legalább kettő, amely 2014-et jelölheti meg befutása éveként.</p>

PUHA JÓZSEF

Az ausztrál 5 Seconds of Summer esélyesebb a világhírnévre, már annak küszöbén áll. Az angol The Vamps elsősorban odahaza és mifelénk hódíthat. Az ugribugri csapatokkal ellentétben ezeket hangszeres zenészek alkotják, igaz, van hová fejlődniük.

5 Seconds of Summer

Az ausztrál pop-rock kvartett három héttel ezelőtt rajt-cél győzelmet aratott a dalok brit listáján a She Looks So Perfect című szerzeménnyel – a megjelenés hetében 94 270 példányt értékesített belőle a szigetországban. Az USA albumeladási rangsorában két héttel ezelőtt alaposan megszorongatta a listavezető Jégvarázs (Frozen) zenei anyagát. Az animációs film nagylemezéből 149 ezer, a fiúk a második helyen indító, négy zeneszámot tartalmazó She Looks So Perfect című EP-jéből 143 ezer példány fogyott el.

A 5 Seconds of Summer Sydneyben alakult 2011-ben gimnáziumi együttesként. Luke Hemmings énekes-gitáros, Michael Clifford gitáros-énekes, Calum Hood basszusgitáros-énekes és Ashton Irwin dobos-énekes alkotja. A fiúk eleinte mások, többek között a Green Day, a Blink-182, az All Time Low és Justin Bieber slágereit játszották. 2012-ben kezdtek el komolyabban foglalkozni a zenéléssel. 2012 júniusában adták ki az Unplugged című EP-jüket, amelyet az év decemberében a Somewhere New című EP követett. Az áttörés tavaly jött össze: napjaink legsikeresebb fiúcsapata, a négy angol és egy ír énekes alkotta One Direction Take Me Home Tour koncertsorozata angliai, amerikai, ausztráliai és új-zélandi állomásain szerepelhettek előzenekarként. Idén is turnéznak a One Directionnel, s már egyedül is. Népszerűségük napról napra nő.

The Vamps

Az angol pop-rock kvartett a múlt héten a brit dallista második helyére érkezett a Last Night című szerzeménnyel, amely az április 14-én forgalomba került Meet the Vamps című albumot vezette fel. A fiúknak az első hely nem akar összejönni, mindig karnyújtásnyira vannak tőle. A Can We Dance című első zeneszámuk az ezüstérmes pozícióban, a második, a Wild Heart a bronzérmesben szerepelt. A héten a nagylemezükkel sem tudták bevenni a brit csúcsot, a második helyen debütáltak vele Paolo Nutini harmadik albuma, a Caustic Love mögött.

A The Vampset Brad Simpson énekes-gitáros, James McVey gitáros-énekes, Connor Ball basszusgitáros-énekes és Tristan Evans dobos-énekes alkotja. Brad először szólóban próbálkozott, más előadók és zenekarok dalaival. Alex Clare 2011-es Too Close című slágerének átdolgozásával aratta a legnagyobb sikert. A The Vamps a közösségi média terméke. Brad 2011-ben a Facebookon jött össze Jamesszel, később Tristannel. Connor csatlakozásával vált teljessé a felállás, ezután kezdtek saját számokat írni. Először a McFly turnéján vendégszerepeltek, részben ezzel alapozták meg hírnevüket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?