Közélet

Valentyina Matvijenko elfogadta Andrej Danko meghívását a sznf-ünnepségre

Moszkva/Pozsony | Valentyina Matvijenko, az orosz parlament felsőházának elnöke elfogadta Andrej Danko (SNS), a parlament elnökének meghívását a szlovák nemzeti felkelés évfordulójának augusztusi, besztercebányai ünnepségére. Matvijenko Oroszország barátjának nevezte Dankót.
TASR

2019. július 2. 18:00

Andrej Danko - TASR-felvétel

Matvijenko megköszönte a meghívást, és elmondta, az Oroszországi Föderáció delegációt küld az ünnepségre. Kijelentette, szerinte a szlovák parlament elnöke azon kevés európai politikusok egyike, akik nem akarják átírni a 2. világháború történelmét.

„Kiegyensúlyozott politikusnak ismerik itt önt, aki jó viszonyt ápol Oroszországgal. Olyan embernek, aki hozzájárul a kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséhez” – mondta.

Danko hangsúlyozta, jó kapcsolatokat ápol egyes orosz politikusokkal, akiknek az ajtaja akkor is nyitva áll előtte, amikor egy 3 százalékos támogatottságú parlamenten kívüli párt elnöke volt. „Az oroszoknak nagy szívük van, mindegy, milyen funkcióban van az ember” – tette hozzá Danko. A házelnök megjegyezte, Szlovákiát három parlamenti párt vezeti, akikkel nem mindig ért egyet. De én kiegyensúlyozott kapcsolatokat szeretnék a nyugattal, a kelettel, északkal és déllel is”- mondta Danko, és hozzátette, ami a politikát illeti, főleg a szívére hallgat.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Aláírásgyűjtés Kočnernek

Már e héten kopogtat a végrehajtó a Billánál

24 óra a sérült gyerekekért

Nőtt a munkanélküliség

Feljelentés az ollétejedi gumifeldolgozó ellen

Száz fociév Szepsiben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?