Közélet
Illusztrációs felvétel

Parlament: Októberben dönthetnek a párttagsági limitről

TASR

2018. szeptember 20. 10:50

Pozsony | A parlamentben folytatódik a párttörvény módosításának vitája, amely több, a pártok működését befolyásoló újdonságot is hozhat. Ezzel a témával kezdődött a törvényhozás 34. ülésszakának 8. vitanapja.

A módosításokkal bevezethetik a párttagok számának alsó határait, megváltoztathatják a pártok finanszírozását, de megtilthatják az alapító nevének felvételét a párt megnevezésébe, illetve hogy olyan személyek alakíthassanak újra pártot, akik egy másik felszámolásában már részt vettek. A javaslatokról a parlament valószínűleg ezen az ülésszakon már nem hoz döntést, így az áttolódhat októberre.

A képviselők ezzel párhuzamosan a polgármesterek alapfizetését növelő módosításról is vitáznak, délután pedig a szokásos Kérdések Órája kerül sorra. Az első 15 perc a miniszterelnöké, akinek a romaintegrációról, a cseh és szlovák kormány tárgyalásairól, valamint a vízközi kihelyezett kormányülés tapasztalatairól feltett kérdésekre kell válaszolnia. Ezeket a kérdéseket Peter Pellegrini (Smer-SD) párttársai teszik fel.

A Kérdések Órája és az interpellációk után a házbizottság ülése következik, ahol az ülésszak folytatásáról tanácskoznak. Az előzetesen megállapított programpontok nagy részét már megtárgyalták.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk