Közélet

Fico: Čižnár jól időzítette a megállapításait, a főügyész végzi a munkáját

Jaromír Čižnár főügyész hétfői (július 16.) megállapításai az agrártámogatások vizsgálatával kapcsolatban jól voltak időzítve. Ezt kedden közölte Robert Fico, a Smer elnöke
TASR

2018. július 17. 16:27

Jaromír Čižnár - TASR-felvétel

Fico szerint az agrártárca kritikájából is látszik, hogy Čižnár olyan ember, aki végzi a maga dolgát. „Érvényes, hogy soha senki nem avatkozott az ügyeibe, ő ezt nem is engedné. Én őt teljesen támogatom abban, hogy rámutasson a hibákra. De ez már a jogköreimen kívül áll. A kijelentéseit tudomásul vettem” – jegyezte meg.       Fico nem akart válaszolni arra a kérdésre, hogy az egyik koalíciós párt vezetőjeként megbízik-e Gabriela Matečná (SNS) földművelésügyi miniszterben. „Ezt a kérdést Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfőnek kell feltenni” – zárta. 
       

Čižnár hétfőn arról tájékoztatott, hogy a gazdák ügyeivel kapcsolatban megvizsgált 36 ügyirat közül tíz esetben találtak mulasztást. A Főügyészség (GP) kilenc ügyben eljárást indított. Čižnár hozzátette: a PPA ellenőrző rendszerében hiányosságok vannak, és az olyan feltételeket teremt, amelyek teret adnak egyesek önkényes döntéseinek.

2018. július 17. 15:01

Az SaS szerint Matečná a kormány egyik legnagyobb tévedése
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Külföldi kezelés: nem fizet mindent a biztosító

Az ország csaknem egész területén talaj menti fagyok lehetnek

Frissítve

Az SaS politikusának autóját húzták ki a Garamból, a kocsi belseje csupa vér volt

Agyonlőtték a Trainspotting színészét

Ijesztő baleset: autók repültek a D2-esen

Notre-Dame: Rövidzárlat okozhatta a tüzet

Legfrissebb galériák
Olvasta már?