Közélet

Az igazságügyi alkalmazottak visszavonták a sztrájkkészültséget

Az igazságügyi alkalmazottak visszavonták a sztrájkkészültséget, mivel 14 százalékkal megemelték a fizetésüket. Erről kedden tájékoztatott az Igazságügyi Minisztérium.
TASR

2019. március 20. 08:17

Illusztráció - Fotó: pixabay

„Örülök, hogy éppen az én tárcavezetésem alatt sikerült megtenni ezt a rendszerszintű lépést” – mondta Gál Gábor (Most-Híd) igazságügy-miniszter, hozzátéve: az utóbbi évek legmagasabb emeléséről van szó.

Ingrid Vrkočová, az igazságügyi szakszervezet elnöke bízik benne, hogy az együttműködésük a minisztériummal tovább fog folytatódni. „Közösen fogunk törekedni annak a kötelezettségnek a teljesítésére, melyet a kormány vállalt a nyilatkozatában: létszám-stabilizálás a bíróságokon és az igazságügyi rendészetről szóló törvény előkészítése” – tette hozzá.

Az éles sztrájkkal fenyegető igazságügyi alkalmazottak még tavaly októberben egyeztek meg Gál Gábor igazságügy-miniszterrel. Kijelentették viszont, hogy amíg nem kerül sor a tényleges béremelésre, sztrájkkészültségben maradnak.

2019 januárjában 10 százalékkal nőttek a fizetések a közszolgálati szférában. Az igazságügyi tárca a szakszervezettel való megállapodást követően további 14 százalékos emelést helyezett kilátásba. Összesen tehát 24 százalékkal nőtt mintegy 4500 igazságügyi alkalmazott bére.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kettős termékminőség: akár 2 millió euró is lehet a büntetés

Kihelyezett kiállítások Taksonyon és Tallóson

A rendőrség érdekházasságokat leplezett le a nyitrai régióban

50 ezer eurót szavazhatunk meg az emlékművek felújítására

Pellegrini a beruházásokról is tárgyalni fog a japán miniszterelnökkel

Határsértőt fogtak el a szlovák–ukrán határon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?