Közélet
Harmincezren tüntettek vasárnap Pozsonyban - Brano Bibel felvétele

A tüntetések szervezői továbbra is Gašpar leváltását követelik

SITA

2018. április 16. 19:21

Pozsony | Az Egy tisztességes Szlovákiáért tüntetések szervezői Tomáš Drucker belügyminiszter hétfői lemondását követően közleményt adtak ki.

"Tomás Drucker lemondása azt bizonyítja, hogy Pellegrini kormánya inkább feláldozza a belügyminiszterét, semhogy felelősséget vállalna Tibor Gašpar ügyében. Az új kormány ugyan megszerezte a parlament bizalmát, de a mai események bizonyítják, hogy a saját miniszterük sem hisz bennük. Inkább lemond, hogy megőrizze az integritását" - szerepel a közleményben.

"A bizalom visszaszerzése helyett Pellegrini kormánya megtesz mindent, hogy még inkább elveszítse az állampolgárok bizalmát. Minden tisztességes polgár büszke lehet magára: nyomást gyakoroltak, melynek hatására lemondott Robert Fico, Robert Kaliňák, Jozef Valocký, és ma Tomáš Drucker. Az ország kitakarításának még nincs vége."
 

2018. április 16. 14:17

Lemondott Tomáš Drucker belügyminiszter

A szervezők változatlanul Gašpar leváltását követelik, a rendőrség rendszerszintű átszervezését és a kettős gyilkosság kinyomozását.

Úgy gondolják, Gašpar lemondatása innentől kezdve kizárólag Peter Pellegrini és a kormánykoalíció feladata. 

Pellegrini ma elmondta, hogy Drucker lemondása kapcsán a kettejük személyes megbeszélése után nyilatkozik. 

Az Egy tisztességes Szlovákiáért tüntetéseken tegnap ismét tízezrek vettek részt. A szervezők a következő megmozdulás pontos dátumát hamarosan tudatják a nyilvánossággal. 
 

Önnek ajánljuk