Hasznos tanács

Megérheti nyugdíjast alkalmazni

Nem is olyan régen a szeniorok még nehezen találtak munkát. A cégek mára taktikát változtattak: egyre többen alkalmaznak nyugdíjasokat.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

2020. február 20. 11:01

dolgozó nyugdíjasok
- Képarchívum

A diákokhoz hasonlóan a cégeknek megérheti nyugdíjasokat foglalkoztatni. A szeniorok lojálisak, illedelmesebbek és precízebbek a fiataloknál, kevésbé igényesek, alacsonyabb bérért is hajlandók dolgozni. Főleg olyan ágazatokban alkalmazhatók, ahol nem igényelnek jó kézügyességet és nagy erőkifejtést. Ilyen a vendéglátóipar, a szállodai szolgáltatások, az oktatásügy, a logisztika, az adminisztráció. Sok cég inkább nyugdíjasnak ad brigádmunkát, mint hogy hónapokig várjon, míg talál megfelelő főállású alkalmazottat.

Álláskeresés

Nem mindenki tudja, hogyan keressen magának megfelelő munkát. Először is, nyitott szemmel kell járni: az üzletekben, a község hirdetőtábláján, újságokban, de még a buszmegállókban is gyakran látni álláshirdetéseket. Lehet érdeklődni a volt munkahelyen, ismerősöknél, és aki ért az internethez, még több ajánlat közül tud választani. Nemcsak közvetlenül a kiszemelt társaságok, cégek weboldalán lehet böngészni, hanem vannak olyan speciális oldalak is, amelyek összegyűjtik a hirdetéseket, és egy helyen lehet belőlük válogatni. Az egyik legnagyobb ilyen oldal a kariera.sk – több száz hirdetést tartalmaz. Meg lehet szólítani konkrét cégeket is, levelet lehet írni, melyben a nyugdíjas érdeklődhet a munkalehetőségek iránt, felajánlhatja szolgálatait. Akinek nincs kedve önéletrajzokat írni, telefonálgatni, az felkereshet munkaközvetítő ügynökséget – az mindent elintéz, de ezért busás közvetítői díjat számlázhatnak. Óvakodjunk az olyan ügynökségtől, amely előre elkéri a közvetítői díjat!

Megemelik a dolgozó szeniorok nyugdíját

2020. február 20. 10:00

Megemelik a dolgozó szeniorok nyugdíját

Népszerű pozíciók

A kínálat viszonylag széles. A megfelelő tevékenység kiválasztásakor tekintettel kell lenni az idős személy egészségi állapotára, hogy az esetleges munkavégzés következtében az ne romoljon. A nyugdíjasok körében népszerű pozíciók: informátor, portás, szakács, eladó, pénztáros, takarító, ápoló, postás stb. A fiatalok ritkán vállalnak ilyen munkát, inkább külföldre mennek, ahol magasabbak a fizetések.

Van otthon végezhető munka is, például a könyvelés, ami előzetes tapasztalatokat követel. Ugyancsak otthon végezhető a fordítás, ami kitűnő nyelvtudást igényel. Előnye, hogy saját ügyfeleket lehet megszólítani például az internet közvetítésével. Aki főállásban végzi, akár 1000 eurót is kereshet havonta.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Sok a depressziós mentális beteg

Sok a depressziós mentális beteg

Boris Kollár

Kollár nem akarta Kiskáékat a kormányba

Antalík Imre

Önmentőövet a gazdaságnak!

„Örömteli állapot vár rám...”

Kíváncsian várja, milyen apa lesz

koronavírus

Egy nap alatt több mint százan fertőződtek meg Ausztriában

Nero, a véres költő

Könyvsorsok: A kis tett mindig gaztett, a nagy tett sohasem az

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.