Egészség

Lelki segélyszolgálat a szülőknek

Az új helyzet okozta félelem, szorongás és információáradat kiváltotta bizonytalanság számos problémát vetett a felszínre
Kovács Ilona

2020. április 1. 13:18

lelek

Eddig nem tapasztalt helyzetben vagyunk, amikor a félelem és a bizonytalanság természetes. Mindenki másképpen éli meg a megváltozott körülményeket. A Gyermekbetegségek Nemzeti Intézete ezért döntött úgy, hogy nemcsak az egészségügyi dolgozóknak, hanem azoknak a szülőknek, akik ezekben a napokban otthon vannak gyerekeikkel vagy gyermekük épp kórházban van, lelki támogatást nyújt, hiszen számukra is nehéz ez az időszak. A kórházban dolgozó minden pszichológus készségesen vállalta a tanácsadást.

Az új helyzet okozta félelem, szorongás és az információáradat kiváltotta bizonytalanság számos olyan problémát vetett a felszínre, ami tovább nehezíti az életünket. Sok információ pontatlan, eltúlzott vagy egyenesen hamis. Nem könnyű eligazodni közöttük, ami tovább fokozza a bizonytalanságot

– így indokolta Dr. Ladislav Kužela, az intézet vezérigazgatója az új szolgáltatás bevezetését.

Nemcsak mint pszichológus, hanem mint ember, mint az intézet szakembergárdájának tagja szükségét érzem, hogy segítsek elviselni ezt a nehéz helyzetet. Manapság valamennyiünk élete kissé korlátozott, bizonytalanságban élünk. Ezért fontos, hogy pácienseinknek, szüleiknek a lehető legtöbb segítséget nyújtsuk. Mi sem úgy dolgozunk, mint néhány héttel ezelőtt, de igyekszünk betegeinkért a lehető legjobban dolgozni

 – mondja Pavol Kardoš pszichológus, a lelki segélyszolgálat koordinátora. Kérdéseiket a pavol.kardos. psycholog@gmail.com e-mail címre küldhetik.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Változik a kiutazási formanyomtatvány

Változott a kiutazási formanyomtatvány

Végh Attila

Végh Attila: A ketrecben teljesen másképp érzi magát az ember

Alapszabály-ellenesnek vélik Berényi lépését

Matovič: Berényi barátommal ebédeltem

utazás

A fellendülésre várnak az utazási irodák

eKaranténa

Csaknem 2000 felhasználója van már az eKaranténa alkalmazásnak

somorjai edzés

Horváth Csaba: „12 fordulót már nem lehet lejátszani“

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.