Agro

Galleko a napraforgóba és szójába is!

A napraforgó, szója és borsó olyan termények, amelyekkel nem találkozunk egész Szlovákia-szerte. Bár csak bizonyos lokalitásra jellemzők, hozadékuk az egész gazdaságosság szempontjából nagyon fontos a termelőnek.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2021. június 21. 11:14

galleko

Úgy, mint a legtöbb növény esetében, az össztermésre jelentős hatással van az időjárás, főként a csapadékmennyiség. És épp ez az, ami a termelőknek sok fejfájást okoz az utóbbi években. A termelők ezért az elmúlt évekből kiindulva óvatossági intézkedéseket vezettek be, amelyekkel csökkenthetik a szárazság okozta stresszhatást a növényeknél.

A piacon nagyon sok olyan készítmény található, amely dicsekszik stimulációs hatásukkal. Azonban az utóbbi időben ez a stimulációs hatás nagyban be van határolva a lehulló csapadékmennyiséggel. Előtérbe kerülnek olyan készítmények, amelyek nem csak stimulálják a növényzetet (aminek szárazság idején épphogy kontraproduktív hatása van), hanem regenerációs és stresszcsökkentő hatása is van. És épp ez az, ami a Galleko® készítmények esetében dominál.

A Galleko® technológia több készítmény alkalmazásából áll. A Galleko rast nemcsak a fiatal szójababnövényekben, hanem napraforgóban, cukorrépában és kukoricában is alkalmazható. Feladata a növény föld feletti és föld alatti részei növekedésének támogatása. Ugyanakkor kiküszöböli azokat a káros hatásokat (pl. alacsonyabb hőmérséklet), amelyeknek a fiatal növények ki vannak téve. Az említett készítményben található humuszanyagok elsősorban a gyökérzetre hatnak. Ez dúsabb, hosszabb és gazdagabb a hajszálgyökerekben. A szója esetében a kezelt egyedeknél nagyobb a gümőképző baktériumok száma is, ami megkönnyíti a fiatal növények számára a tápanyagok és nedvesség felvételét és a jobb indulást. Ez a tényező egyike a versenyelőnyöknek a kezeletlen növényzethez képest.

Ami a felszín feletti részt illeti, a változások láthatók a növények habitusán. A Galleko rast-tal kezelt növényeknek több mellékhajtása, nagyobb zöldtömege van, és a növények általában véve "életképesebbnek" tűnnek.

1

Szójabab, fajta: ES Senátor. Balra kontroll, jobbra Galleko rast és Galleko arider (0,8 + 0,3 l/ha).

Az elmúlt években a Galleko termékek hatását láthattuk a fiatal napraforgó növényekre egy szántóföldi kísérlet során. Ebben az esetben a kezdeti szakaszban a Galleko rast készítményt alkalmaztuk Galleko koreň készítménnyel kombinálva (0,4 + 0,4 l/ha). A cél a fiatal növények gyökérzetének erősítése volt. És a dokumentáció megerősíti, hogy ez sikerült.

2

Napraforgó - balra kontroll, jobbra Galleko rast és Galleko koreň (0,4 + 0,4 l / ha).

Az egyéb összetevők közt, amelyet nemcsak a Galleko rast, hanem a Galleko termékcsalád más készítményei is tartalmaznak, jelen van az aminosavak keveréke. Ezek részt vesznek a sejtek felépítésében. Szintézisük a növényben azonban stresszes körülmények között nagyon korlátozott. A közvetlen adagolás serkenti a növekedést és egyúttal felgyorsítja a regenerációt. Ezenkívül kiváló hordozóként szolgálnak azokat az anyagokat tekintve, amelyeket velük együtt alkalmazunk. Nem szabad megfeledkeznünk az anti-stressz elemekről sem, amelyek jelentősége évről évre növekszik. Segítenek az egyedeknek leküzdeni az időjárás negatív hatásait (hideg, meleg, szárazság, vagy túlzott nedvességtartalom). Az algakivonatok részben ezt a funkciót is ellátják.

A második készítmény, amelyet a virágzás kezdetén az állományokban kell alkalmazni, a Galleko kvet a plod. Ennek az alkalmazásnak az a feladata, hogy biztosítsa a gyökérzet működését az utolsó vegetációs fázisokig, és támogassa a tápanyagok áramlását a szemekbe. Emellett pótolja az anti-stressz anyagokat abban az időben, amikor a növények általában már aszálytól szenvednek. Így az EMT-re szintén pozitív hatással bír. Ennek a készítménynek a hatása a kvalitatív mutatókban is észrevehető. Magasabb a fehérjetartalom, magasabb az olajtartalom és cukorrépa esetén magasabb a cukortartalom. A Galleko kvet a plod készítményt a már említett félüzemi kísérletekben is alkalmazták. A napraforgónál jobb volt a „szemek feltöltődése” a kaszatban. Ez is egyike azoknak a tényezőknek, amelyek hozzájárultak a Galleko technológia pozitív eredményéhez, különösen kevés nedvességtartalom esetén. Az alkalmazásnak köszönhetően a napraforgó hektáronkénti hozama 230 kg-mal növekedett.

3

Napraforgó – balra kontroll, jobbra Galleko rast és Galleko koreň (0,4 + 0,4 l / ha).

Minden növénybe ajánlott a Galleko arider, amely kifejezetten a stresszellenes hatások specialistája. Előnye az a lehetőség is, hogy a TM-ben herbicidekkel együtt alkalmazzák, ami más Galleko-készítményekkel jelentősen korlátozott. Segíti a növényeket a csapadékhiány okozta stressz leküzdésében. A Galleko legfőbb célja, hogy a termelő a befektetett pénzéért a lehető legtöbbet kapja. Kérdéseivel forduljon területi képviselőinkhez.

Bővebb info: Telefon: 0911 44 44 78 E-mail: info@galleko.com

(Az írás szponzorált promóciót tartalmaz)

Galleko

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Új Szó-konferencia

Dél-szlovákiai infrastruktúra: a helyi polgármesterek nem túl bizakodóak

sidó

VIDEÓ: Kollár a pápa bűvkörében, durvuló rendőrségi belháború

Tiszacsernyő

Vasárnapig várják az adományokat a tiszacsernyői gőzmozdony megtisztítására

Dušan Kováčik

Hétfőn hirdet ítéletet Dušan Kováčik ügyében

jézus

Galéria: Történelmi személyek, akik lehet, nem is léteztek!

v

VIDEÓ: Popély Árpád és Albert Sándor az idei Jedlik-díjasok

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.