Agro

A falugazdászok segítettek az internet használatában is

A koronavírus-járvány az élet számos területén változásokat hozott, amely alól nem kivétel a mezőgazdaság sem. Megváltoztak a munkakörülmények a falugazdászoknál is, sokan fordultak hozzájuk azzal, hogy segítsenek benyújtani az elektronikus kérvényeket.
Czigler Mónika

2021. január 21. 11:00

Suba Viktória

Suba Viktória zselízi falugazdsáz szerint a vírus kapcsán hozott rendelkezések, utazási korlátozások, kijárási tilalmak nagyban befolyásolták a bel- és külkereskedelmet. „Többen számoltak be arról, hogy nem tudják beszerezni a vetőmagot vagy műtrágyát, csökkent a zöldség és gyümölcs eladása, továbbá érezni lehetett a munkaérő hiányát is. További bonyodalmakat okozott a változékony időjárás is, ami lelassította a betakarítási munkálatokat. Döntő tényező volt ebben az évben a nyári és az őszi növények terméshozamában és minőségében a csapadékmennyiség eloszlása az év folyamán” – mondta.

A járvány ideje alatt többet kommunikáltak a falugazdászok is az internet és a mobil segítségével, de mivel sok gazdának még nehézséget okoz az internet használata, nem maradhatott el a személyes találkozó sem, amelyek során a falugazdászok segítséget nyújtottak a kérelmek elektronikus úton való benyújtásánál. „A járványügyi korlátozások jelenlegi időszakában a tevékenységem túlnyomó része a digitális szférába helyeződött át. Az idei év rendkívüli helyzetére való tekintettel igyekeztem elektronikus úton kommunikálni a gazdákkal, telefonon vagy e-mailen keresztül. A mai modern technika lehetővé teszi egyes szakhatósági ügyintézések és kérelmek online beadását is, főleg ebben segítettem. De természetesen a személyes találkozók sem maradtak el. Többen felkerestek a terület alapú támogatások beadásávál, statisztikai adatok kitöltésével, nyilvántartások vezetésével továbbá ebben az évben többen kihasználták GPS szolgáltatásunkat is” – tette hozzá Suba Viktória.

-er-

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Szputnyik

Elszúrt Szputnyik V-vakcina

Döntetlenezett a DAC a Slovan elleni derbin

GALÉRIA: Döntetlenezett a DAC a Slovan elleni derbin

Ha az ember hazát cserél, szívet is cserél?

Ha az ember hazát cserél, szívet is cserél?

telefon k

Sokan mindenhez hozzáférést adnak

Mit hoz a holnap? – Apokalipszis-forgatókönyvek

Mit hoz a holnap? – Apokalipszis-forgatókönyvek

koronavírus Sinopharm

Kína fontolóra vette vakcináinak keverését az alacsony hatékonyságuk miatt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.