Vélemény

Mit hozhatnak a húszas évek?

Mit hozhat az új évtized? Még inkább szétszakadó emberiséget. A gazdagok világát és a szegényekét.
Nyerges Csaba

2020. január 2. 08:15

AI
Pixabay

A gazdagokét, akik a digitális forradalomnak és a nano-biotechnológiának köszönhetően megsokszorozhatják szellemi és fizikai képességeiket. A ruháikba, bútoraikba, autójukba épített szenzorok segítségével ellenőrizhetik az életfunkcióikat, és azonnal, automatikusan riasztást kaphat a kórház elit részlege, ha a szívükben vagy az agyukban éppen elzáródna egy ér. A rögzített adatsorok feldolgozásával a személyes egészségprogram preventív orvosi beavatkozásokat javasolhat, és a genetikai adatokból is előrevetítheti a jövőbeli kórképeket. Vagyis a gazdagok jóval tovább fognak élni. 

A vagyonosok megtehetik talán majd azt is, hogy drága beavatkozásokkal ötvözzék az agyukat a digitális világgal és a mesterséges intelligenciával. 

Egy csapásra beszélhetnek akár a világ összes nyelvén, és gyorsabban tudnak feldolgozni, elemezni, hasznosítani információkat. Ez hozzásegítheti őket ahhoz, hogy aztán még tehetősebbek legyenek. A gazdagok a nano- és biotechnológia segítségével érzékeik, látásuk, hallásuk hatékonyságát is megsokszorozhatják majd, eközben testi erejüket elképesztő mértékben növelhetik. Igazi Supermanné válhatnak.

Ezalatt, ebben a most induló, és talán az évszázad közepére már ki is csúcsosodó folyamatban emberek milliárdjai eshetnek el az alapvető létszükségletektől. 

Az egészséges ivóvíztől, a lakható környezettől, jövedelemforrástól. Szakmák sokasága szűnhet meg. Az eddig ismert Homo sapiens hirtelen keresheti a helyét egy új világban, amit a soraiból kinövő, kifejlődő új intelligencia uralhat. Exponenciális fejlődési görbét írva, egyre messzebb jutva, mindinkább elszakadva jelenlegi valónktól. Amit tegnap még megmosolyogtunk a sci-fi világából, holnapra valósággá válhat. 

Mi múlik rajtunk mindabból, hogy ezen változtatni lehessen? Még nem igazán látni. Biztosan segíthet, ha a politikusok nem csak a következő választásig akarnak előre látni, és nem csak az köti le őket, hogy megalapozzák a jövőjüket, hogy az ő családjuk is a fantasztikus lehetőségek előtt álló gazdagok körébe tartozzon. Biztosan számítana, ha helyzetbe tudnák hozni az országot. Hogy ne a futószalagokra és az összeszerelő üzemekbe képezzék a fiatalokat, hanem olyan felnőttekké, akik a digitális világot is össze tudják fogni. Akik hozzáadott érték előállítására, új technológiák fejlesztésére képesek. Ilyen országban a szegény, elesett ember is biztosan kevesebb lesz.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Változik a kiutazási formanyomtatvány

Változott a kiutazási formanyomtatvány

Végh Attila

Végh Attila: A ketrecben teljesen másképp érzi magát az ember

Alapszabály-ellenesnek vélik Berényi lépését

Matovič: Berényi barátommal ebédeltem

utazás

A fellendülésre várnak az utazási irodák

eKaranténa

Csaknem 2000 felhasználója van már az eKaranténa alkalmazásnak

somorjai edzés

Horváth Csaba: „12 fordulót már nem lehet lejátszani“

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.