Vélemény

Mit hozhatnak a húszas évek?

Mit hozhat az új évtized? Még inkább szétszakadó emberiséget. A gazdagok világát és a szegényekét.
Nyerges Csaba

2020. január 2. 08:15

AI
Pixabay

A gazdagokét, akik a digitális forradalomnak és a nano-biotechnológiának köszönhetően megsokszorozhatják szellemi és fizikai képességeiket. A ruháikba, bútoraikba, autójukba épített szenzorok segítségével ellenőrizhetik az életfunkcióikat, és azonnal, automatikusan riasztást kaphat a kórház elit részlege, ha a szívükben vagy az agyukban éppen elzáródna egy ér. A rögzített adatsorok feldolgozásával a személyes egészségprogram preventív orvosi beavatkozásokat javasolhat, és a genetikai adatokból is előrevetítheti a jövőbeli kórképeket. Vagyis a gazdagok jóval tovább fognak élni. 

A vagyonosok megtehetik talán majd azt is, hogy drága beavatkozásokkal ötvözzék az agyukat a digitális világgal és a mesterséges intelligenciával. 

Egy csapásra beszélhetnek akár a világ összes nyelvén, és gyorsabban tudnak feldolgozni, elemezni, hasznosítani információkat. Ez hozzásegítheti őket ahhoz, hogy aztán még tehetősebbek legyenek. A gazdagok a nano- és biotechnológia segítségével érzékeik, látásuk, hallásuk hatékonyságát is megsokszorozhatják majd, eközben testi erejüket elképesztő mértékben növelhetik. Igazi Supermanné válhatnak.

Ezalatt, ebben a most induló, és talán az évszázad közepére már ki is csúcsosodó folyamatban emberek milliárdjai eshetnek el az alapvető létszükségletektől. 

Az egészséges ivóvíztől, a lakható környezettől, jövedelemforrástól. Szakmák sokasága szűnhet meg. Az eddig ismert Homo sapiens hirtelen keresheti a helyét egy új világban, amit a soraiból kinövő, kifejlődő új intelligencia uralhat. Exponenciális fejlődési görbét írva, egyre messzebb jutva, mindinkább elszakadva jelenlegi valónktól. Amit tegnap még megmosolyogtunk a sci-fi világából, holnapra valósággá válhat. 

Mi múlik rajtunk mindabból, hogy ezen változtatni lehessen? Még nem igazán látni. Biztosan segíthet, ha a politikusok nem csak a következő választásig akarnak előre látni, és nem csak az köti le őket, hogy megalapozzák a jövőjüket, hogy az ő családjuk is a fantasztikus lehetőségek előtt álló gazdagok körébe tartozzon. Biztosan számítana, ha helyzetbe tudnák hozni az országot. Hogy ne a futószalagokra és az összeszerelő üzemekbe képezzék a fiatalokat, hanem olyan felnőttekké, akik a digitális világot is össze tudják fogni. Akik hozzáadott érték előállítására, új technológiák fejlesztésére képesek. Ilyen országban a szegény, elesett ember is biztosan kevesebb lesz.

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
koronavírus

Hogy áll a szlovák vakcinaprogram?

Szputnyik V

Láthatjuk-e valaha a Szputnyik-szerződést?

Komárom

223 gyermeket írattak be a komáromi magyar alapiskolákba

Strédl Terézia

Elsuhant másfél tanév...

Jens Stoltenberg

Stoltenberg: a NATO május 1-jéig megkezdi az afganisztáni misszió erőinek kivonását

Joe Biden

Biden: az amerikai csapatok szeptember 11-ig kivonulnak Afganisztánból

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.