Lélekben uborkaszezon

<p>Pars Krisztián és Berki Krisztián olimpiai aranyat nyert, Londonra figyel a világ, ismét trópusi hőség közeleg, amerikai szonda landolt a Marson, emellett pedig végleg alááshatja a második nyugdíjbiztosítási pillért a Fico-kormány, de más területeken is komoly megszorítások és változások várhatóak.</p>

Az a tény, hogy melyik hír kapja a legnagyobb figyelmet, azt bizonyítja, milyen kiváló időpontot választott mélyreható intézkedései megvalósítására a Smer.

Egy olyan időszakot, amikor tényleg senkit nem érdekel a politika.

Uborkaszezon van, még akkor is, ha a háttérben valójában nagyon fontos események történnek.

Témából lenne elég, hiszen a nyár első felén túl új személyt választottak a Szlovák Rádió és Televízió élére, kiderült, hogy a kormánypárt képviselői fontos témákban korántsem egységesek, és rendkívüli ülést tartottak az egyre súlyosabbnak tűnő költségvetési lyuk miatt.

A hagyományos politikai uborkaszezon tehát elmaradt – nem úgy, mint például tavaly, amikor a képviselők július közepén befejezték a munkát, a parlament pedig mindössze két hónapos szünet után, szeptemberben ült össze ismét (augusztus második felében azért már érdemi egyeztetések folytak, tehát volt miről írni ebben az időszakban is).

A jelenlegi nyár más, egyebek között azért, mert a Smer tudatosan, jó taktikai érzékkel felmérte az előtte álló feladatokat, és arra jutott, a csendes reformok megvitatására és lefolytatására jobb idő nincs, mint a nyár.

Ebben az időpontban az állampolgároknak vannak fontosabb dolgai is annál, hogy felháborodjanak a politikai híreken: meg kell tervezni, vagy ki kell pihenni a szabadságot.

A politika sokkal kevésbé tűnik fontosnak, mint év közben.

Érdemes még összehasonlítani, hogy a többi párt miként értelmezi a nyári üzemmódot.

A pártalapításban gondolkodó Daniel Lipšic és Jana Žitňanská grillpartikkal járja végig az országot, az Egyszerű Emberek a romatelepeken szerveztek túrát, és a romakérdéssel kapcsolatos egyetlen megnyilvánulás tanúskodott arról, hogy az SDKÚ új vezetése is láthatóvá akarja tenni magát és a pártot.

Az SaS a nép közé már nem jutott el, ellenben a Ficónak ajándékozott gigantikus malacpersellyel csak elérték, hogy megjelenjenek a hírekben. Így telik 2012 nyara a szlovákiai politikában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?