Vélemény

Lacafaca és hulladékhő

Ritkán van ilyen, de most úgy érzem, érdemes megállni egy pillanatra, mert átléptünk egy határt. A kocka el van vetve, a határ át van lépve. Szóval nem vagyok képes tovább magamban tartani a mondanivalómat, és remélem, magára veszi, akinek nem szégyen a szép
Veres István

2018. augusztus 8. 19:23

vízvezeték-szerelő

Mert ami itt (nem) történik, az már lassan olyan, mintha nem látnánk a tigristől az Eufráteszt, vagy köznyelvre lefordítva: Mitsubishitől a Trabantot. Gondolom nem csak én érzem így, mert akkor problémámmal nyilván egyedül lennék, ez pedig nyilvánvalóan nincs így.

De induljunk el a konkrétumok irányába. Az történt tehát, hogy az egyik, intenzív erejű sugárnyalábokkal átszőtt reggelen, midőn szemeim felnyitám, megjelent előttem egy alak. Vízvezeték-szerelőt idéző mozdulatai alapján először azt hittem, vízvezeték-szerelő, de csak később derült ki, hogy nem, aztán egy váratlan fordulat után az, hogy mégis. Kérdeztem, kit keres, honnan ered és merre tart, de nem méltatott válaszra, csak a szerszámos ládájában kotorászott, és néha zaklatottan kitekintett az ablakon, mintha valaki éppen az ő autójának kipufogóját igyekezne szafaládéval eltömíteni, akárcsak a Kisvakond a cseh rajzfilmben, amikor társaival revansot vettek a városlakókon, akik miatt nem sokkal korábban kiirtották Kisvakondék életterét, az erdőt. Visszaaludtam, hátha eltűnik, mire ismét felébredek, de csalódnom kellett. Miután kimásztam az ágyból és befejeztem a csalódást, csak akkor láttam, milyen tehetetlen és összetört ez az egyén. Gondoltam, főzök neki kávét vagy ráterítem a közösségi hálót – kinek ne esne jól az ilyesmi. Biccentéssel megköszönte, majd önként és dalolva távozott. Azt dúdolta halkan, de hallhatóan, hogy Jó lesz nekünk, jó lesz nekünk,/ Lesz végtelen sok égitestünk,/ Feltárul minden titkos világ,/ Felébred az álom, és mi alszunk tovább.

Sokak szemében talán kimeríti a tabudöntögetés kategóriáját az ilyesfajta állásfoglalásféle, számomra ugyanakkor ez az eset tette nyilvánvalóvá, hogy az utóbbi időszakban nap- és holdvilágot látott információk kapcsán nem érdemes lacafacázni. Ha egészen konkrét akarok lenni: sem lacázni nem érdemes, de facázni aztán semmiképp. Remélem, ezt fokozatosan mindenki felfogja, a meleg ellenére is. Mellesleg a meleg nemhogy akadályozná, inkább segíti a megértést, gondoljunk csak az ókori görög filozófusokra, akik nagyon sok szép dolgot megértettek, dacára annak a nagy melegnek, amely az ókorban körülvette őket, pedig akkor még ventilátor meg légkondi sem létezett, csak pálmaág. Az viszont nem termelt hulladékhőt.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Benes

Beneš-dekrétumok: bocsánatra, kárpótlásra várunk

Komárom

Elindult a határforgalom monitorozása a komáromi átkelőnél is

Elértéktelenednek a lakások a lepusztult környezet miatt

Sorsukra hagyták a gadóci pedagógusokat

Ha ideje engedi, a fiatal művész kassai műtermében dolgozik saját alkotásain

Börtönfalak mögött érzi magát a legszabadabbnak

rr

Tíz évet is kaphat a kamionsofőr, aki megpróbált áthajtani a kerékpáros hídon

Hagia Sophia

Erdogan elrendelte az isztambuli Hagia Sophia mecsetté alakítását

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.