Vélemény

A telefon sírja

Ha valaminek az elhalasztása forog kockán, arról érdemes dönteni.
Veres István

2020. március 26. 08:30

okostelefon
(TASR/AP-felvétel)

Hópelyhek ereszkedtek a hamutartóra, amikor Bandika és Ervin megtudta, hogy Szlovákiában törvényt módosítanak annak érdekében, hogy a mobiltelefonok helyadatait a mobilszolgáltatók kiadják az állami szerveknek, hogy azok így nyomon tudják követni a koronavírussal fertőzött személyek tartózkodási helyét.

A Magatehetetlen majolikakályhához címzett hegyvidéki kocsma udvarán ültek, velük szemben maga a Magatehetetlen majolikakályha magasodott. A kocsma nem volt nyitva, ugyanis zárva tartott.

Mielőtt megrendültek volna a hírtől, Bandika elárulta, hogy ő már most tudja, ki nyer érmet az idei tokiói olimpián. Na ki? – kérdezte Ervin. Bandika elmondta, hogy senki, mert a játékokat 2021-re halasztották. De mi lesz, ha valaki mégis érmet nyer? – akadékoskodott Ervin. Hát, az tuti dopping, vélekedett Bandika.

Aztán persze félretették a viccet, és megállapították, hogy a döntés bölcs és indokolt, hiszen ha valaminek az elhalasztása forog kockán, arról még akkor érdemes dönteni, mielőtt az a valami elkezdődött. Ha ugyanis már zajlik, az elhalasztása sokkal nehezebb.

Bandika elmondta, olvasott nemrég egy könyvet, amelyben egy tunguz nátha nevű járvány elhalasztásáról döntöttek a hatóságok, még mielőtt a járvány elkezdődött volna. Elhalasztották, és annyi, mehetett mindenki haza. Ha ezek itt hamarabb észbe kapnak, elhalaszthatták volna ezt is… vagy nem?

Ervin a tenyerébe lehelt, és úgy nyilatkozott, hogy az állam vezetőinek szerinte az egyik fő dolga, hogy ne ijedjenek meg a nagy formátumú feladatoktól. Aztán ismét elővették a telefonok követésének a témáját, pedig már délre harangoztak. Ervin elmesélte, hogy ő éppen azért maradt agglegény, mert a menyasszonya mindig felhívta telefonon, és azt kérdezgette tőle, hol van. Nem bírom én az ilyen szintű kontrollt. De mit lehet ebben a helyzetben tenni? – kérdezte a tájba taszított tompa tekintetével Bandika. Semmit, felelte Ervin. Magatehetetlenek vagyunk, mint ez a majolikakályha. Bandika felvont szemöldökkel fordult barátjához.

És… ez maga szerint baj? Ervin egy fadarabbal kinyitotta a kályha ajtaját, bedobta a mobiltelefonját, majd visszasüppedt pasztellzöld pufajkájába.

Nem tudom. Majd az utókor eldönti.

Bandika nem hatódott meg a teátrális gesztustól, inkább elmondta barátjának, hogy a telefont otthon is lehet hagyni, és akkor nem ér az egész megfigyelés semmit. Ervin legyintett: mindegy, már amúgy is akartam egy újat.

A szerző a Vasárnap munkatársa

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
A pénzügy visszafogottabb költségvetést tervez jövőre

Legfeljebb kilenc hónapra kérvényezhetik a részletfizetés elhalasztását

Az ország több pontján is megbénult a közlekedés

Az ország több pontján is megbénult a közlekedés

A képen Igor Matovič (OĽaNO) miniszterelnök.

Matovič arra kér mindenkit, hogy tartsa tiszteletben a kijárási korlátozást

mobiltelefon

Eurómilliókat kér az állam az 5G-ért

Ivan Korčok

Ivan Korčok szerdán veszi át a külügyi tárca vezetését Sulíktól

tűzeset

Kigyulladt egy lakás a Rimaszombati járásban, egy 17 éves fiú elhunyt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.