Alena Heribanová: Machaj tapasztalt vezető

Heribanová

Talán mindenki észrevette, milyen küzdelem folyik jelenleg a közszolgálati televízióért. A koalíciós SNS egy olyan törvényjavaslat elfogadását erőlteti, amely azt eredményezi, hogy az RTVS jelenlegi vezérigazgatójának, Ľuboš Machajnak távoznia kell majd a tisztségéből. Mandátuma eredetileg 2027-ben járt volna le. A szlovák televízió és rádió számára egyesek által fekete napnak nevezett napon Alena Heribanová egy igencsak hosszú és sokkoló bejegyzést tett közzé.

Heribanová rámutatott: Machaj már közel öt évtizede kirázólag a rádiózásnak és a televíziózásnak él. Dolgozott a gyermek- és ifjúsági szerkesztőségben, tucatnyi rádió- és televíziós műsor és színdarab szerzője és szerkesztője, hosszú évek óta publicisztikai műsorok dramaturgja, továbbá társalapítója az első magánrádiónak, a Twistnek, amely a demokráciára nehezedő politikai nyomás idején is megőrizte függetlenségét és objektivitását. Fődramaturgként ő alkotta meg az RTVS újonnan létrehozott „Dvojka" koncepcióját – foglalta össze az RTVS jelenlegi vezetőjének pályafutását Heribanová, aki a szlovák tévében is dolgozott. 
A Szlovák Televízió egykori műsorvezetője Machaj rátermettségét is kiemelte: „Hosszú utat tett meg a gyakornoki pozíciótól a mesteri fokozatig, a legalsó lépcsőfoktól a főigazgatói posztig. A média területén kevesen rendelkeznek hozzá hasonló képzettséggel, tapasztalatokkal, hozzáértéssel, etikai feddhetetlenséggel, pragmatikus szemlélettel" - tette hozzá, majd egy kicsit reklámozta az Őrangyalok című műsor következő részét, amelyet évek óta vezet a televízióban, és amelynek éppen Ľuboš Machaj lesz a következő vendége a hétvégén. 
Heribanová közleményére sokan reagáltak, köztük a műsorvezető lánya, Tamara Šimončíková Heribanová is, aki így fogalmazott: „Szeretlek, anyukám."

Nem tudni, hogy a kollégák kommentjein kívül Alena milyen magán üzeneteket kapott, mindenesetre egy órával később még egy nyialtkozatt tett közzé: „Ez a negyvenötödik évem a televízióban. A nézők értékelhetik a munkám... A magam nevében annyit mondhatok, hogy rengeteg energiámat, tudásomat, tapasztalatomat és szeretetemet fektettem a különböző forgatókönyvekbe és műsorokba itthon és külföldön egyaránt. Szabadon dolgozni, Szlovákiáért, annak szépségéért, történelméért, személyiségeiért és az itt élő nagyszerű, egyszerű emberekért – ez a dolgom a közmédiában. Nagyra becsülöm azt a megtiszteltetést és a lehetőséget, hogy a közönséget szolgálhatom, és hiszem, hogy ez így is marad.“ (p7d)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?