5000 euróért magyar állampolgárság

FIGYELŐA határon túli magyarok számára kidolgozott honosítási eljárással visszaélve ígér magyar útlevelet 5000 euróért egy ukrán honlap – írta a Népszabadság.

FIGYELŐ

A határon túli magyarok számára kidolgozott honosítási eljárással visszaélve ígér magyar útlevelet 5000 euróért egy ukrán honlap – írta a Népszabadság. Az ár azokra az ukrán állampolgárokra vonatkozik, akik személyesen részt vesznek az eljárásban, távollétükben további 500-zal kell megfejelni az összeget. A kishatárforgalmi engedélyhez, amelyet a magyar határhoz közeli településen élők válthatnak ki, 1600 euróért juthatnak hozzá „minden ukrajnai régió lakosai”. Orosz állampolgároknak 9000 euróért ajánlanak magyar útlevelet, a más államban élők számára külön megállapodás kérdése az ár. „Jogászaink ellenőrzik az egész folyamatot, a visszautasítás kizárt, még akkor is, ha nincsenek magyar gyökerek” – hirdeti az oldal. Például azzal csábítja az érdeklődőket, hogy magyar útlevéllel több mint 150 országba lehet vízum nélkül utazni, Magyarország semmilyen indokkal semmilyen külföldi szolgálatnak nem ad ki információt azokról, akik megkapták a nyugdíjjogosultsággal és az egész EU-ban munka- és tanulási lehetőséggel járó magyar útlevelet. A kapcsolatfelvételhez három ukrajnai számot és egy magyar előhívójú, internetalapú beszélgetésre szolgáló számot is lehet hívni. Az egyik mobilszámon a lap érdeklődésére, hogyan juthat magyar okmányokhoz például olyan orosz állampolgár, akinek nincsenek magyar felmenői, rövid válasz érkezett: „Majd lesznek”. Magyarországon egy jogásszal állnak szerződésben, az ukrajnai levéltárakon keresztül pedig bárkinek tudnak magyar ősöket felmutatni – azok utólagos bejegyeztetésével. A magyar hatóságokhoz érkező dokumentum így lesz „hiteles”. Havonta 60–70-en jelentkeznek, és mindenki sikerrel jár.

A magyar hatóságok szigorúan ellenőrzik az állampolgársági kérelmeket – közölte Wetzel Tamás, az igazságügyi minisztérium honosítási biztosa. Szavai szerint az eddig elbírált 430 ezer kérelemből 11 ezret utasítottak vissza. Ugyanakkor azt szinte képtelenség kiszűrni, ha az adott ország hatóságainak segítségével hamisítanak. (NOL)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?