Utazz

Ezzel a trükkel akár fél áron is utazhatunk

Számos olyan helyzet van, amikor csak nagyon drágán tudunk repülőjegyet foglalni, mivel van egy fix dátumra kell, vagy pedig olyan célállomásra repülünk, amely budapesti vagy bécsi indulással csak aranyáron foglalható. Ezek általában a távolabbi célállomásokra érvényesek. Most mutatunk egy trükköt, hogyan lehet akár jelentősen csökkenteni a repülőjegy árát.
Szabó Laci

2018. szeptember 21. 02:05

Számos olyan helyzet van, amikor csak nagyon drágán tudunk repülőjegyet foglalni, mivel van egy fix dátumra kell, vagy pedig olyan célállomásra repülünk, amely budapesti vagy bécsi indulással csak aranyáron foglalható. Ezek általában a távolabbi célállomásokra érvényesek. Most mutatunk egy trükköt, hogyan lehet akár jelentősen csökkenteni a repülőjegy árát.

Ha olyan helyre utazunk, ahova csak nagyon drágán tudunk foglalni – például Ausztrália, Hawaii, Costa Rica, vagy egyéb egzotikusabb célállomások –, akkor érdemes kicsit kombinálni. Például azzal, hogy szétválasszuk a repülőjegyeket. Egy olvasónk például azzal a kérdéssel fordult hozzánk, hogy keressünk akciós jegyet Costa Ricára, ám mi sem találtunk 1200 eurónál olcsóbbat a kért időpontra. Ilyenkor választhatjuk azt, hogy egy kis rugalmasságot kérve megnézzük a közeli napokat is, a +/- 3 napos mátrixtábla megmutatja, hogy csak az adott napok drágák, vagy a például két nappal korábban indulva és érkezve már tudunk spórolni pár száz eurót.

Ha ez nem működik, akkor van egy másik tipp: válasszuk ketté a repülőjegyet: a példánál maradva: repüljünk el előbb egy olyan amerikai városba, ahova most akciósak a jegyek, majd onnan foglaljuk egy másik jegyet a célállomásra, azaz Costa Ricára. Miami most 249 euró, míg onnan San Jose repülőterére 277 euróért tudunk retúrjegyet foglalni, azaz 1200 euró helyett 526 euróért tudunk jegyet venni. Ez 674 eurós spórolás. Hasonlóan például Hawaiihoz, hiszen egy Bécs/Budapest–Honolulu jegy ára most 944 euró, ám ha veszünk egy Bécs–San Francisco jegyet (249 euró), majd egy San Francisco–Honolulu járatra is foglalunk (366 euró), akkor már csak 615 euróba kerül a jegy. A megtakarítás 329 euró. Ausztrália esetében pedig érdemes egy jegyet foglalni Kuala Lumpurba (450 euró), majd onnan az ausztrál városba. A maláj fővárosból sok gép repül abba az irányba, gyakran 100–150 euróért is vannak jegyek egy irányba, így ezzel is sokat lehet spórolni.

Ha kettéválasztjuk a jegyet, akkor abból láthatjuk, hova érdemes előbb repülni, és honnan vannak olcsó jegyek, hogy megnézzük a célállomás repülőterének weboldalán, hogy mely városokból van sok közvetlen város – mivel nagy a forgalom, nagy a konkurenciaharc is, így szinte biztos, hogy mindig vannak akciós árak a két repülőtér között. Arra azonban vigyázni kell, hogy legyen megfelelő hosszúságú idő az átszállásra, legalább öt óra, hiszen a kétjegyes utazásnál, ha késik az első gép, és ezért nem érjük el a csatlakozást, akkor elvesztjük a jegyet (lásd. Ezt tudnia kell, ha két repülőjeggyel utazik.). De az is megoldás lehet, hogy egy éjszakát az első célállomáson töltünk, így akár azt a várost is megnézhetjük, gyakorlatilag ingyen, a megtakarított pénzből pedig bőven futja az egyéjszakás szállásra.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Enyhén csökken a munkanélküliség

Frissítve

Megrázó fotók a dunaszerdahelyi maffiagyilkosságról (Képek és videó a cikkben!)

Frissítve

Harabin alkotmányjogi panaszt tesz a választások miatt

Ne hagyja, hogy a sérülés gátolja a mozgását

Az épületek szépülnek, de kevesebb diákot vehet fel az Ipari

A magyarok legjobbjai: Szalai, Dzsudzsák, Orbán és Lovrencsics

Legfrissebb galériák
Olvasta már?