Utazz

Airbnb vagy szálloda? Mennyit spórolhatunk?

Egy friss összeállítás szerint általában olcsóbb kibérelni egy lakást, mint szállodába menni, azonban vannak olyan nagyvárosok, ahol elenyésző az árkülönbség.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. február 2. 10:26

Egy friss összeállítás szerint általában olcsóbb kibérelni egy lakást, mint szállodába menni, azonban vannak olyan nagyvárosok, ahol elenyésző az árkülönbség.

A Statista érdekes összehasonlítást tett közzé a témában a HRS német szállodafoglaló oldal, illetve az Airbnb-piacot monitorozó AirDNA adatai alapján. A táblázatból azonnal látszik, hogy bár mind a nyolc vizsgált városban átlagosan olcsóbb megszállni egy Airbnb-n kiadott lakásban, mint egy szállodában, a különbség igencsak változó. Miközben New Yorkban lakásbérléssel akár 119 dollárt is meg lehet spórolni éjszakánként egy szállodai szálláshoz képest, addig Berlinben alig 22 dollár a különbség a kiadó lakások és a szállodák átlagos árai között. Utóbbira már sokan mondhatják azt, hogy nem éri meg a lakáskeresgéléssel kapcsolatos macera. (Turizmus)

 

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"298696","attributes":{"alt":"Nyolc nagyváros szállodai és airbnb-s átlagárai","author":"Fotó: statista","class":"media-image","height":"342","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]

Önnek ajánljuk

Az abortusz ellen tüntettek

Újra nézők nélkül maradhat a Slovan

Bezárt a tallósi speciális alapiskola

Öt perc alatt három gólt lőtt a besztercebányai Dukla a KFC-nek

Már a NAKA is nyomoz a mentőtender ügyében

FOCUS: Čaputová lett a legmegbízhatóbb politikus

Legfrissebb galériák
Olvasta már?