R. Nagy Krisztián: StarMcPresident Industries

karácsonyi office

Tárca a Szalonban.

Tisztelt Miss Croceuer,
sajnálattal kell közölnöm Önnel, hogy a munkalehetőség, melyre fentebb jelentkezett, aktualitását vesztette. Cégünk jelenleg pénzügyi gondokkal küzd, így sem az Ön jelentkezését, sem másokét nem tudtuk elfogadni.
Sajátos eleganciával búcsúzom Öntől hát,
Star McPresident G.
a StarMcPresident Industries
elnöke
-----
Tisztelt Star McPresident G.
Sajnálattal kell közölnöm Önnel, hogy pénzügyi helyzetemből eredően visszautasító levelét jelenleg nem áll módomban elfogadni. Hétfőn kezdek, és magamra vállalom a személyzetiosztály-vezető kötelezettségeit is, lévén ilyennel láthatólag nem rendelkeznek, ha Mr. McPresident válaszolt nekem személyesen.
Mint személyzeti vezető hétfőn megvitatom magammal a fizetésem kérdését, és körbevezetem magam az irodában.
Izgatottan várom közös munkánk kezdetét,
Monique Crocauer
a StarMcPresident Industries
alkalmazottja
-----
Kedves Monique,
örömmel értesültem, hogy a személyzeti vezetőnk végül mégis az Ön alkalmazása mellett döntött.
A következő hétfőn vele megvitathatja a fizetését, valamint körbevezeti az irodában.
Üdv a fedélzeten! Yo-ho-ho!
Star McPresident G.
a StarMcPresident Industries
elnöke
-----
Körlevél a személyzeti osztály részére
Ahogy arról már tud is, hétfőn új munkatársat fogadunk a StarMcPresident Industries kötelékében. A hölgy több ezer éves előzetes munkatapasztalattal bír, így jócskán túlképzett az összes pozíciónk betöltéséhez. Nagyon fontos, hogy ezt ne adjuk tudtára, mielőtt megegyeznénk a bérezésében. Továbbá, kérem a személyzeti osztály vezetőjét, hogy vonja vissza az összes többi aktív álláshirdetésünket, hiszen az új munkaerőnk, fentebb említett túlképezettsége révén, cégünknél könnyűszerrel betöltheti az összes szabad pozíciót.
Star McPresident Galliam
-----
Státuszjelentés Mr. McPresident Galliam részére
Az új alkalmazottunk a mai nap munkába állt – sikeresen meg tudtunk egyezni a bér kérdésében, és a hölgy láthatólag elégedett új munkaköreivel.
M. Crocauer
Személyzeti igazgató
(és minden egyéb)
-----

Star McPresident Galliam, a StarMcPresident Industries elnöke gyermeki kíváncsisággal meredt az újonnan munkába állt személyzeti vezetőjére, Monique Crocauerre. A kíváncsiság gyermekiségét nem a férfi szemében égő naiv csillogás okozta, hanem az, hogy egy bögre kakaót szürcsölt, szuperhősös kötött pulóver viselt, és egy óriási legósztegoszaurusz csücsült az íróasztalán.
Galliam az első perctől fogva tudta, az új személyzeti vezető különleges.
– Maga nagyon különleges, Mo­nique – mondta hangosan is.
– Tudom – felelte a nő tényszerűen, minden pökhendiség nélkül; mint aki annyiszor hallotta ezt a konkrét megjegyzést, hogy már elszáll a füle mellett. – Elmondaná, miért áll egy karácsonyfa az irodájában?
– A fa? Otthonosabbá teszi a helyet. Családias hangulat meg miegymás.
Monique bólintott.
– Értem.
Pár percig szótlanul néztek egymásra.
Monique vonzó nő volt, furcsa arccal. Szögletes volt, mint egy kocka, a szemei az átlagosnál közelebb ültek egymáshoz.
– Tudom, hogy nyár van – mondta végül Galliam.
– Nem kételkedtem benne.
– Egész évben áll a fa.
– Természetesen.
A férfi kézbe vett egy nagy mappát és felcsapta.
– Tehát, Ms. Crocauer – kezdte, miközben továbbra is tartotta a szemkontaktust Monique-kal. Nem nézett a mappájába; valójában csak üres papírlapok voltak benne, mivel Galliam nem tudta, hogyan kell beüzemelnie a nyomtatót. – Ön halhatatlan, ha minden igaz.
– Kortalan. Nem öregszem, és nem halok természetes halált.
– De nem halhatatlan?
– Hát, azt hiszem, meg tudnék halni. Elüt egy autó vagy rám esik egy vulkán. De ilyen még nem történt. Lehet, hogy halhatatlan vagyok, de egyelőre nem éltem túl olyat, aminek százszázalékos bizonyossággal meg kellett volna ölnie.
– Tehát lehetséges, hogy halhatatlan.
– Igen... De ilyen erővel bárki lehet halhatatlan.
– De ha ön kortalan, nagyobb valószínűséggel halhatatlan, nem?
– Vagy: mekkora eséllyel lehet egy személy egyszerre kortalan ÉS halhatatlan?
– Hümm – Galliam kedvetlenül belemerült az üres mappájába. A nő, egyelőre úgy tűnt, szebb és okosabb is nála, ráadásul zavarban sem volt, ami Galliamot tette azzá. Erre tartotta a mappát, hogy ha kell, elbújhasson mögé.
– Lehet nekem is pár kérdésem Mr. McPresident?
– Star.
– Mr. Star. Dolgozik itt rajtunk kívül valaki?
– Nem. Jelenleg önt vettem fel minden felső-, közép- és alsó vezetői pozícióba. A referenciái alapján – meglengette az üres mappát –, tökéletes mindegyikre.
– Értem.
– Van más kérdése is?
– Igen. Mivel foglalkozik a Star­McPresident Industries?
– Biztosításokkal.
Monique arca rezzenéstelenebbre merevedett, mint eddig volt, és félrenézett Galliamról, amit a férfi végre egy pillanatnyi zavarodottságnak mert vélni. Elégedett vigyorral bújt elő a mappa mögül.
– Nem erre számított – mondta.
– Nem.
– Én sem. Amikor megalapítottam a céget, még nem tudtam, mi lesz. Próbálkoztam kígyóbűvöléssel, termékmenedzsmenttel, tőzsdével, vaskarikagyártással, export-importtal, de végül kiderült, hogy egyikhez sem értek.
– De a biztosításokhoz igen.
– Maximálisan. Már fiatalon rendkívüli tehetségem volt a szorongáshoz. Mi lesz, ha valami rossz dolog történik...? Naponta több tucat potenciális katasztrófa merült fel bennem. Amikor semmi más nem jött be a cégnek, máris eszembe jutott, mi lenne a legrosszabb, ami történhet – és ez volt a megoldás! Eladni a legrosszabb eshetőség potenciálját. Képzelje el: „Mi lenne, ha a hűtője egyszer csak felrobbanna?” Ez rendkívül félelmetes kép.
– És határtalanul valószínűtlen.
– Végtelenül. Olyan valószínűtlen, hogy eddig eszébe sem jutott az ügyfélnek, ami még jobban megrémíti, hiszen nyilván nincs felkészülve valamire, ami fel sem merült benne, hogy megtörténhet. Szerencséjére cégünk azonnal tud megoldást nyújtani egy kedvező hűtőfelrobbanás-biztosítás formájában, így az ügyfél végre nyugodt lehet. A nyugalom pedig megfizethetetlen.
– Mi mégis megfizettetjük.
– Pontosan.
– És ezt csinálja nap mint nap, Mr. Star? Ül a számítógépe előtt, és egész nap embereket riogat a lehető legrosszabb dologgal, amit el tud képzelni, hogy megtörténik velük?
– Dehogy. Az időm nagy részében origamizom, mert úgyse működik a nyomtató, viszont van egy csomó papír hozzá. A riogatással megvagyok negyed óra alatt.
Monique hitetlenkedve bámult rá.
– Meglennék vele öt perc alatt – szabadkozott Galliam –, de a szá­mítógép inputja túl lassú hozzá. Nem tudom, hogyan kell frissíteni a szövegszerkesztőt.
Jó pár perc csendet követően Monique megszólalt:
– Maga nagyon fura ember, Mr. Star.
– Tudom – felelte a férfi tényszerűen, minden pökhendiség nélkül; mint aki annyiszor hallotta ezt a konkrét megjegyzést, hogy már elszáll a füle mellett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?