Zuzulová nyolcadik

Aspen/Lake Loiuse. A pénteki óriás-műlesiklás után a vasárnapi műlesikló viadalt is Tanja Poutiainen nyerte meg Aspenben, a női alpesi Világkupa-sorozatban. A finn síző meggyőző fölénnyel, a két futam alapján több mint egy másodperces előnnyel nyerte meg a versenyt az olasz Manuela Mölgg előtt.

Aspen/Lake Loiuse. A pénteki óriás-műlesiklás után a vasárnapi műlesikló viadalt is Tanja Poutiainen nyerte meg Aspenben, a női alpesi Világkupa-sorozatban. A finn síző meggyőző fölénnyel, a két futam alapján több mint egy másodperces előnnyel nyerte meg a versenyt az olasz Manuela Mölgg előtt. Kitett magáért a szlovák Veronika Zuzulová, aki nyolcadikként ért célba. Ettől jobb helyezést pályafutása során csak egyszer, idén februárban, a zwieseli Vk-viadalon ért el a 20 éves sportoló, akkor harmadik lett. „Nagyon örülök, hogy sikeresen kezdtem az új idényt. Az első futamban szinte hibátlan teljesítményt nyújtottam, s a harmadik helyről várhattam a folytatást. Sajnos, a második körben valamelyest visszaestem, de így is elégedett vagyok” – nyilatkozta boldogan Zuzulová, aki a szombati versenyen 12. lett.

Egyedülálló módon a szezon harmadik versenyét is Bode Miller nyerte a férfi alpesi Vk-sorozatban. Az amerikai klasszis ezúttal a kanadai Lake Louise-ban rendezett szuper-óriásműlesikló futamon nem talált legyőzőre, s ezzel az első síelő lett, aki három különböző kategória szezonnyitó viadalát is megnyerte.

Női műlesiklás: 1. Poutiainen (finn) 1:50,77; 2. Mölgg (olasz)+1,21; 3. Koznick (amerikai) +1,37, ... 8. Zuzulová (szlovák) + 2,21.

A szakági Vk állása: 1. Poutiainen 160 pont, 2. Kostelic (horvát), Koznick és Moelgg 100-100, ... 8. Zuzulová 54.

Az összetett Vk állása: 1. Poutiainen 340 pont, 2. Pärson 260, 3. Kostelic 192, ... 15. Zuzulová 54.

Férfi szuper-óriásműlesiklás: 1. Miller (amerikai) 1:28,18; 2. Maier (osztrák) 1:28,32; 3. Walchhofer (osztrák) 1:28,73.

Összetettben: 1. Miller 300 pont, 2. Maier 136, 3. Walchhofer 135. (mti, sita)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?