Zuzulová győzött Flachauban

Veronika Velez-Zuzulová nyerte a műlesiklók keddi Világkupa-versenyét az osztrák Flachauban. A szlovák alpesi sízőnek ez volt pályafutása harmadik Vk-elsősége.

Veronika Velez-Zuzulová nyerte a műlesiklók keddi Világkupa-versenyét az osztrák Flachauban. A szlovák alpesi sízőnek ez volt pályafutása harmadik Vk-elsősége. Petra Vlhová a hatodik helyen végzett.

Zuzulová már az első futamot is fölényesen nyerte meg, 54 századmásoperccel volt gyorsabb a svájci Wendy Holdenernél. A 31 éves szlovák alpesi síző az első kaputól kezdve jó ritmusban ment, szinte hiba nélkül. S bár riválisai sem rontottak látványosat, Zuzulová jóval agresszívebb stílusa kényelmes előnyt biztosított számára. „Ugyan a hármas sorszámmal rajtolhattam, de a pálya minősége a továbbiakban sem változott. Egyébként is a kapukra összpontosítottam, és nem arra, mi van a lábam alatt” – mondta Zuzulová, bár a pálya állapotáról ellenfelei azért másképp nyilatkoznának.

A második futamban – a verseny közbeni sűrű hóesés miatt is – már jóval keményebb feladat előtt álltak a versenyzők. Zuzulovának azonban a pálya felső részén tovább sikerült növelnie az előnyét, utána már csak biztonságosan a célba kellett érnie. „Amikor egy verseny előtt igazán jó passzban érzem magam, akkor azzal vágok neki a futamoknak, hogy győzni fogok. Ilyenkor tulajdonképpen előre tudom, hogy fog végződni a viadal. Amikor odaállok a rajthoz, már tudom, hogy jól fog-e elsülni a futam. Pont ilyen volt a kedd este is” – magyarázta Zuzulová a verseny után, aki korábban már kétszer állt az élen az első futam után, de csak most tudott így nyerni.

Zuzulová számára ez volt pályafutása harmadik Világkupa-győzelme, a 2012-es semmeringi és a 2013-as müncheni siker után. Összességében 22-edszer állhatott dobogóra Vk-versenyen, idén eddig egy második (Aspen) és egy harmadik helye (Santa Caterina) volt műlesiklásban. A szakági Vk-ban a harmadik helyre feljövő szlovák síző nem akárhogy ünnepelte sikerét: három évvel ezelőtti győzelmére egy szurkolótól kapott egy olyan pezsgőt, amelyben 24 karátos aranydarabok is úsznak, s a hű drukker most is meglepte őt egy üveggel. „Hát ezt mindenképp meg kell kóstolnom, de csak szimbolikusan, mert pénteken már újabb verseny vár rám” – utalt Zuzulová a szintén Flachauban sorra kerülő újabb viadalra.

A koccintáson a másik, remek szezont futó szlovák síző, Petra Vlhová és csapata is jelen volt. Vlhová az első futamban nagy hátrányt szedett össze, csak a tizenegyedik helyen végzett, a másodikat viszont magasan nyerte. Összesítésben ez a hatodik helyre volt elég, amit Vlhová kevesellt. „A második futamban tudtam úgy menni, ahogy azt elterveztem, de ha dobogóra akarok állni, mindkét futamban jól kell teljesítenem. Szeretem az esti versenyeket, és azt is, amikor ilyen kitűnő hangulat uralkodik a lelátókon” – jegyezte meg Vlhová. Ha előrébb végez, akár a „föderális” dobogó is összejöhetett volna Flachauban, mivel a cseh Šárka Strachová lett a második. „Közeleg a kizárólag cseh– szlovák pódium. Mi Peťkával közös dobogóról álmodunk, ha ott lenne Šárka is, szuper lesz” – tette hozzá Zuzulová. (TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?