6889 közúti baleset történt az első félévben, 149-en vesztették életüket

baleset k

55-tel több közúti baleset történt az idei első félévben, mint a tavalyi év azonos időszakában. A 6889 balesetben 149-en vesztették életüket – tette közzé a rendőrség a közösségi hálón, és közlekedésbiztonsági kampányt indított.

„A balesetek során 454 személy szenvedett súlyos sérüléseket. A 149 halálos áldozat közül 87-en haltak meg gépjárműben, továbbá életét vesztette 23 motorkerékpáros, 32 gyalogos és hét kerékpáros. A legtöbben, összesen 10-en a 26. héten haltak meg az utakon, majdnem ugyanennyire tragikus volt a 19. és a 21. hét is (kilenc áldozat)” – áll a rendőrségi statisztikákban.

A rendőrség figyelmeztet, hogy az ingerültség és az agresszivitás gyakran megjelenik a közlekedésben, és ennek, továbbá a figyelmetlen vezetésnek fatális következményei lehetnek.

A testület ezért újabb közlekedésbiztonsági kampányt indít, arra akar rámutatni, hogy az utakon nyugodtan, körültekintően, sőt mosolyogva is lehet közlekedni, legyen szó sofőrökről vagy kerékpárosokról.  

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?