Zólyomban dőlt el...

„Csak“ hat mérkőzésből állt a jégkorong Extraliga döntője. Mégpedig azért, mert a címvédő Zvolen a bajnokság utolsó felvonásában került hullámvölgybe, s 4:2-re elveszítette a finálét. Egy biztos, a zólyomi csapat sokkal esélyesebb volt a végső sikerre, de ennek ellenére a Slovant is elég sokan favorizálták.

Negyedszer lett bajnok a SlovanTASR-felvételMár az első két összecsapás után a levegőben lógott a trónfosztás, ugyanis a negyeddöntőben bukdácsoló, szerény képességű liptószentmiklósiakat csupán 4:3-ra legyőző Slovan megtáltosodott a hajrára és kétszer is jobbnak bizonyult az alapszakaszban és a rájátszás korábbi mérkőzésein igencsak magabiztos címvédő otthonában. Egyesek már ekkor azt mondták: eldőlt a finálé! Igazuk lett, mert a zólyomiak erejéből már csak egy-egy pozsonyi és hazai győzelemre futotta. Ernest Bokroš vezetőedző pedig nagyon bízott védenceiben, még akkor sem esett kétségbe, amikor az ellenfél – összesítésben – már 3:1-re vezetett. A kiütéses, 8:1-es diadalt követően pedig kijelentette, hogy megnyerik a csütörtöki pozsonyi meccset is, és szombaton, hazai környezetben, megvédik a bajnoki címet.

Nos, ebből aztán nem lett semmi! Főleg azért, mert a zólyomiak feltűnően idegesen, figyelmetlenül hokiztak, s időnként túlzásba vitték a keménységet. Az utolsó két pozsonyi összecsapáson három, illetve két gólt emberelőnyből ütött a Slovan. A szerencsével is hadilábon álltak Plavucháék, mert tegnapelőtt, 1:1-es állásnál az addig kitűnően védő Križan megsérült, s le kellett cserélni. A lámpalázas Kostúr pedig három potyagólt is kapott... „Ha nincs a sérülés, nem veszítjük el a meccset, szombaton dőlt volna el az elsőség sorsa!“ – mondta Ernest Bokroš.

Miloš Říha, a Slovan cseh edzője, aki állítólag a negyeddöntő ötödik mérkőzése után felajánlotta lemondását, érthetően boldog volt: „Játékosként a Vítkovice együttesével már nyertem bajnokságot, de a mostani sokkal nagyobb diadalnak számít. A nyolc között egy kicsit megriadtunk, hiszen, ha kiesünk, minden idők legnagyobb fiaskója lett volna. A sorsdöntő, hetedik találkozó után mérkőzésről mérkőzésre egyre jobb teljesítményt nyújtottunk. Az elődöntőben és a fináléban már eredményesen korongoztunk. A zólyomi sikereket követően pedig biztos voltam az aranyéremben!“

Mindent összevetve: teljesen megérdemelten lett bajnok a Slovan, remekül sikerült ugyanis a formaidőzítése, és még valami: nagyszerűen használta ki az emberelőnyös helyzeteit. Kulcsemberei, Rybár kapus, Kapuš, Babka, Kropáč és a két kanadai (Cassey, Norris), illetve a lett (Bondarevs) idegenlégiós ellenállhatatlanul hokizott a bajnokság hajrájában.

Az Extraliga végeredménye: 1. Slovan, 2. Zvolen, 3. Košice, 4. Poprad, 5. Trenčín, 6. Skalica, 7. L. Mikuláš, 8. Žilina, 9. Martin, 10. Nitra. A nyitraiak helyett az iglóiak kerültek az élvonalba.

Az eddigi bajnokok

1994: Trenčín, 1995: Košice, 1996: Košice, 1997: Trenčín, 1998: Slovan, 1999: Košice, 2000: Slovan, 2001: Zvolen, 2002: Slovan.

A cseh-szlovák hokiligában négyszer sikerült szlovák csapatnak

az élen végeznie – 1979: Slovan, 1986: Košice, 1988: Košice,

1992: Trenčín. (zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?