Xavi elmegy a Barcából

<p>A labdarúgó-világbajnokság közben is zajlik az élet a futballkulisszák mögött. Klubváltásokból és edzőcserékből válogattunk.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Elhagyja az FC Barcelona labdarúgócsapatát Xavi Hernández, aki 16 szezon óta a katalánok futballistája. A hírek alapján a 34 éves válogatott középpályás a következő napokban jelenti be távozását. Xavi, akinek szerződése még 2016-ig érvényes lenne, állítólag azért hagyja el a klubot, mert az új vezetőedző, Luis Enrique nem számít rá a kezdőcsapatban. A helyi média azt is tudni véli, hogy a játékos 8 millió euróért Katarba szerződik, de a New York City is érdeklődik iránta. A 115-szörös válogatott, világ- és Európa-bajnok Xavi hét bajnoki címet szerzett az FC Barcelonával, amellyel háromszor a BL-ben is a csúcsra ért.

Ingyen távozik

Az angol bajnok Manchester City labdarúgócsapatától a West Bromwich Albionhoz igazol Joleon Lescott. A 31 esztendős belső hátvéd szerződése lejár a Citynél, így ingyen csatlakozik a birminghami együtteshez a nemrégen kinevezett új vezetőedző, Alan Irvine első igazolásaként. A 26-szoros válogatott Lescott – aki nem került be a brazíliai világbajnokságon szereplő Anglia keretébe – kétéves szerződést kötött a West Brommal. Lescott öt évig erősítette a Manchester Cityt, ez alatt az időszak alatt két bajnoki címet, FA-kupát és Ligakupát nyert az együttessel.

Zeman a Cagliari kispadján

Zdeněk Zemant nevezték ki az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Cagliari vezetőedzőjévé. A 67 éves cseh szakember egy évre szóló szerződtetését tegnap jelentették be. Tommaso Giulini, a szardíniai klub új többségi tulajdonosa elragadtatva beszélt Zemanról, aki minden eddigi együttesénél támadó szellemű, közönségszórakoztató játékot alakított ki. Az új tréner tavaly február óta nem dolgozott, előtte pedig az AS Romát irányította, amely nagyon gyengén szerepelt Zeman kilenc hónapos regnálása alatt.

Várja az Orlando City

Amerikai sajtóértesülések szerint az MLS-ben szereplő Orlando City együttesébe igazol Kaká, az AC Milan aranylabdás brazil futballistája. A 2007-ben a világ legjobb labdarúgójának választott játékmester távozik az olasz klubtól, és a következő idény első felét még nevelőegyesületében, a Sao Paulóban tölti, ezt követően pedig csatlakozik a floridaiakhoz. A 32 éves Kaká 2003-ban szerződött a Milanhoz, amellyel bajnoki címet és BL-t is nyert. 2009-ben 65 millió euróért megszerezte a Real Madrid, amellyel ugyan bajnoki címet is ünnepelhetett, de az ott töltött négy szezonban nem tudta megismételni az Olaszországban mutatott teljesítményét. Tavaly nyáron viszszatért a milánóiakhoz, de a csapattal együtt ő is gyengélkedett. (MTI, origo)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?