WTCC: Michelisz Norbert nem elégedett, többre vágyott

Egy hatodik és egy ötödik he-lyet szerzett Michelisz Nor-bert a túraautó-vb (WTCC) második versenyhétvégéjén a diósförgepatonyi Slovakia Ringen.

Egy hatodik és egy ötödik he-lyet szerzett Michelisz Nor-bert a túraautó-vb (WTCC) második versenyhétvégéjén a diósförgepatonyi Slovakia Ringen. A Honda versenyzője ennél többre vágyott, főleg a rajtokkal volt elégedetlen.

A WTCC már otthonra talált az 5,922 km hosszú diósförgepatonyi aszfaltcsíkon, ez volt az ötödik szlovákiai hétvége a túraautó-vb-n. A lelátón ismét a magyar szurkolók domináltak, hiszen a Slovakia Ring hagyományosan amolyan második magyar pályának számít. Még mindenki Norbijának, azaz Michelisz Norbertnek a versenye előtt az ETCC-ben egy másik Norbinak, Nagy Norbertnek zeng a biztatás, de a Zengő Motorsport fiatal WTCC-versenyzőjének, Ficza Ferencnek is külön fanklubja van Ficza Ferenc Keménymag feliratú pólóban. (Ficzának viszont a nyitóversenyen kigyullad az autója, másodszor már rajthoz sem tud állni.)

Mindenki Norbija

A fő sztár persze Michelisz. Az immár gyári hondás versenyző az első futam előtti autogramosztáskor is bizonyítja, lehet valaki egyszerre végtelenül szerény és vérprofi. Mindenkivel vált néhány szót, készségesen pózol a fotókhoz, és közben még a műsorvezető kérdésére is válaszol: „Meg kell találni az egyensúlyt a tanulás és a számítógépes játékok között” – ad diplomatikus tanácsot a fiataloknak, arra utalva, neki is a szimulátorokkal kezdődött az autóversenyzői pályafutása.

Nyitóverseny, 6. hely

A Slovakia Ring Michelisz egyik kedvenc pályája, ez az időmérőn is beigazolódik, hiszen a magyar versenyző legjobb hondásként a negyedik helyet szerzi meg. Az első, „fordított rajtrácsos” futamon ez a hetedik rajthelyet jelenti, az élről Hugo Valente rajtolhat, de ő hamar visszaesik. A Citroennel versenyző marokkói Mehdi Bennani vezet, őt üldözi a két hondás, Monteiro és Huff. Michelisz a rajt után egyet visszacsúszik, de tartja magát, és a 7. körben megelőzi Thed Björköt. Az élen közben Monteiro megtöri Bennani ellenállását, ünnepelnek a Hondánál. Michelisz az utolsó körben a keménységét is megmutatja, és megelőzi a négyszeres világbajnok Yvan Mullert, így végül a hatodik helyen fut be.

Fő verseny, 5. hely

Az úgynevezett fő verseny is nagy csatát hoz. Muller rajtol az élről, mögötte a ladás Catsburg, aki még nem nyert futamot. A Hondák közül Micheliszé a legjobb rajthely, de az első kanyarhoz már egyszerre érnek, s a magyar versenyző jön ki a legrosszabbul a helyzetből, mindkét csapattársa megelőzi, Monteiro, Huff, Michelisz közöttük a sorrend. Catsburg az élre áll, Muller egyre hátrébb kerül, López szorosan az éllovas nyomában. Huff, akit Michelisz igyekszik támadni, egyszer csak kiszáll a játékból, Michelisz egyet előrelép. „Mocskosul nyomd meg, Norbi!” – üvölt önkívületben egy szurkoló. López végül előz, Catsburg mintha kipukkadt volna, Monteiro feljön a második helyre. Az utolsó kört Michelisz „mocskosul megnyomja”, az utolsó kanyarban Catsburgot támadja, de végül pozíciót is veszít, és még elékerül Thed Björk is a Volvóval. A magyar versenyző így az 5. helyen zár, összetettben 50 ponttal a harmadik, az éllovas Monteirónak 77, a második helyezett citroenes José-María Lópeznek 76 pontja van.

A rajtokat meg kell oldani

Michelisz nem elégedett, de ezúttal is profi. „Nem tudom, mi történt az autóval, mind a két rajtom nagyon rossz volt. Nemhogy közelíteni nem tudtam az előttem haladókhoz, hanem még mind a két csapattársam is elém került. Maga a verseny izgalmas volt, jó kis küzdelmek voltak. A végén összejöhetett volna a dobogó, de az utolsó féktávon már éreztem, hogy valami nincs rendben az autóval” – magyarázza a Honda magyar versenyzője. Előzetesen a futamgyőzelemért akart harcolni, de végül a dobogó sem jött össze számára. „Csalódott vagyok, az ember többre számított. Már beleéltem magam, hogy egy jó rajttal a futamgyőzelem is meg lehetett volna. A rajtokat meg kell oldani, a szezon hátralevő részében ilyen rajtok nem fordulhatnak elő” – szögezi le eltökélten.

Már vasárnap a Hungaroringen javíthat, ott azonban már a Hondák is kapnak nyolcvan kilogramm pluszsúlyt (a Slovakia Ringen még csak a Citroennél volt meg ez a kompenzáció). Michelisz így is bizakodik: „A Hungaroringen mindig sikerült átlagon felüli teljesítményt nyújtanom, remélem, ezúttal is így lesz.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?