Wolfsburgi parádé a Real Madrid ellen

A két arab tulajdonú újgazdag futballklub (PSG–Man City) mérkőzésén döntetlen szüle-tett, az eddig menetelő Real pedig bajba került, miután simán kikapott Wolfsburgban.Egy angol csapat (Chelsea) után jött a második angol csapat (Manchester City) a PSG számára a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

A két arab tulajdonú újgazdag futballklub (PSG–Man City) mérkőzésén döntetlen szüle-tett, az eddig menetelő Real pedig bajba került, miután simán kikapott Wolfsburgban.

Egy angol csapat (Chelsea) után jött a második angol csapat (Manchester City) a PSG számára a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Az előjelek a párizsiaknak kedveztek, a Manchester City a bajnokságban lassú, de biztos süllyedést mutat, és a Dinamo Kijev elleni hazai BL-mérkőzésen mutatott játéka sem volt meggyőző. A Paris Saint-Germain ellenben a bajnokságban már tartalékolhat, Zlatan Ibrahimovic pedig bombaformában várta a mérkőzést.

Ehhez képest éppen a bosnyák-svéd volt az, aki a meccs kulcsfigurája volt, de ezúttal inkább negatív értelemben. A Nizza elleni bajnokin 17 méterről bombázott a jobb felső sarokba egy szabadrúgást – valahogy úgy, mintha csak egy tizenegyest végzett volna el. Szerdán aztán valóban tizenegyeshez jutott, azt viszont elrontotta. Nem mintha rossz lett volna a lövés, volt ereje, laposan zúgott a kapu felé, de Joe Hart egy merész tigrisugrással védett. Ibrahimovic ezután is főszerepben maradt, megszerezte az idei BL-sorozat legfurcsább gólját. Hart kigurítása után Fernando szerencsétlenkedett a tizenhatos vonalán, és keresztpasszába Ibrahimovic úgy tette bele a lábát, hogy a labda a kapuba pattant (tegyük hozzá, Hart sem állt helyzet magaslatán, miután a kapu mellett álldogálva nézte végig a jelenetet).

Ezzel lett 1:1, majd a változatos meccsen a franciák fordítottak is, sőt, 2:1 után kapufát szereztek. Ahelyett azonban, hogy eldöntötték volna a mérkőzést, a City visszajött, és egy szerencsés góllal egyenlített: 2:2. Visszatérve Ibrahimovicra: szokatlanul erőtlenül futballozott, az első félidőben kihagyott egy olyan ziccert, amelyből máskor bombagólt szerez. A 2:2 az angoloknak kedvez, de játékban azért a franciák most is erősebbnek tűntek. Ne feledjük: a PSG a nyolcaddöntő visszavágóján a Chelsea-t verte 2:1-re Londonban. És ne feledjük a Bayern–Juventus párharcot sem, az első mérkőzés ott is 2:2 lett, a visszavágóra pedig még sokáig emlékezni fogunk.

Ha a PSG játékosai erőtlenek voltak, akkor mit mondjunk a Real Madrid futballistáira? Talán a Barcelona ellen szombaton megnyert rangadó vett ki ilyen sokat Zidane játékosaiból: Ronaldóék dekoncentráltan lötyögtek a wolfsburgi gyepen, s úgy kaptak ki 2:0-ra Németországban, hogy az eredmény majdhogynem rájuk nézve hízelgő. Pedig jól kezdte a találkozót a Madrid, lesgóllal, nagy nyomással. A Wolfsburg aztán megérezte a nagy lehetőséget. A villámgyors kontrajátékra építő, intelligens futballistákból álló csapat győzelme teljesen megérdemelt volt, a második gól előtti sakk-matt a kilencvenes években látott Ajaxot idézte. Öröm volt nézni a németek játékát, ami különösen azok után volt váratlan, hogy a Wolfsburg az utolsó három bajnokiján mindössze egy pontot kapart össze.

A Real sztárjai nehezen viselték a megpróbáltatásokat, főleg Marcelónál szakadt el a cérna, a második félidő közepén a brazil egy olyan nagyjelenetet mutatott be, amiért akár piros lapot is kaphatott volna: előbb hátrarúgott, ezután – amolyan zidane-osan – fejjel belefordult Arnold mellkasába, majd hanyatt vetette magát, és kapálózni kezdett, mint egy felfordított bogár. Az eset után lökdösődés alakult ki, Arnold és Bale kapott egy-egy sárga lapot (miért?). A madridiak állapotát Cristiano Ronaldo játéka szimbolizálta a legjobban: a portugál egy alkalommal lövőhelyzetbe került, de elcsúszott a kitámasztás közben, a labda átpattogott az alapvonalon, messze a kaputól. Minden fájdalom és fáradtság a földön ülő Ronaldo arcára volt írva. A Wolfsburgban látottak ellenére azonban kár lenne leírni a Real Madridot: a Bernabéuban ez a csapat képes lehet akár arra is, hogy 5:0-ra győzzön.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?