Wimbledon: Cibulková is kiesett

ÖSSZEÁLLÍTÁSLondon. Egyesben az utolsó szlovák játékos is elbúcsúzott a wimbledoni tenisztornától. A 18. helyen kiemelt Dominika Cibulková sima 6:1, 6:4-re kikapott a tizenegyedikként rangsorolt olasz Roberta Vincitől a londoni Grand Slam-torna 3.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

London. Egyesben az utolsó szlovák játékos is elbúcsúzott a wimbledoni tenisztornától. A 18. helyen kiemelt Dominika Cibulková sima 6:1, 6:4-re kikapott a tizenegyedikként rangsorolt olasz Roberta Vincitől a londoni Grand Slam-torna 3. fordulójában, így nem tudott revansot venni 30 éves vetélytársán, aki az előző körben Jana Čepelovát búcsúztatta.

Cibulková rosszul kezdte a mérkőzést, rögtön első adogatását elvesztette. A 3:0-s állás ellenére igyekezett agresszíven játszani, de Vinci szinte nem rontott a 6:1-re megnyert első szettben: egyetlen ki nem kényszerített hibát vétett csupán. A második játszma az előző tükörképeként indult (Vinci elvesztette első adogatását, Cibulková 2:0-ra vezetett), de az olasz teniszező gyorsan összekapta magát, fordított 3:2-re, és már nem engedte ki kezéből a mérkőzést, első meccslabdáját kihasználva 6:4-re nyerte a szettet és ezzel a mérkőzést is.

„A meccs eleje volt a döntő. Több lehetőség is adódott előttem, de nem tudtam velük élni. Ha jobban sikerült volna a kezdeti néhány játék, jobban bíztam volna magamban, és minden más lehetett volna. Vinci kellemetlen játékos, elsősorban a nyesett fonákjaival tett tönkre – nyilatkozta Cibulková, aki sorozatban ötödször kapott ki olasz ellenfelétől. – Tekintettel a közelmúltbeli egészségi problémáimra azonban elégedett vagyok a wimbledoni eredményemmel, és összességében a füves borításon nyújtott teljesítményemmel is.”

Cibulková a londoni Grand Slam-tornán 63 000 dollárral és 160 ranglistaponttal lett gazdagabb. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?