Vízilabda: elődöntőben a magyar csapat

Peking |

<p>A címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott magabiztos győzelmet aratott a kanadai együttes ellen a pekingi olimpia csoportkörének utolsó fordulójában, így csoportelsőként egyenes ágon jutott be a pénteki elődöntőbe. Eredmény: Magyarország-Kanada 12-3 (3-1, 3-0, 1-2, 5-0). Magyarország: Gergely István - Varga Tamás, Madaras Norbert 2, Kásás Tamás 2, Kiss Gergely 1, Biros Péter 2, Molnár Tamás 2. Csere: Varga Dénes 1, Kis Gábor, Varga Dániel 1, Hosnyánszky Norbert 1, Benedek Tibor.</p>

A Jingtung uszodában ezúttal már nemcsak a főtribün, hanem a szemben lévő kisebb lelátó is megtelt magyar szurkolókkal és zászlókkal, Kemény Dénes csapata számára tehát minden adott volt, hogy egy győzelemmel - sőt, döntetlennel is - éllovasként végezzen csoportjában. Az első helyért plusz pihenő is jár, így a válogatott csak a pénteki elődöntőben száll ismét vízbe.
Graham révén meglepő módon az ellenfél talált először a kapuba, Madaras csak az 5. percben egyenlített, majd hamarosan "helyreállt a világ rendje", a magyar együttes 3-1-gyel zárta az első negyedet. A második már kapott gól nélkül folytatódott, Molnár és Varga Dénes találataival a nagyszünetben 6-1-et mutatott az eredményjelző. Az ötgólos különbség a harmadik szakaszban is megmaradt, az észak-amerikai gárda sorra hagyta ki az emberelőnyöket, ám a magyarok is több támadást túljátszottak-elpuskáztak.
A magyar együttes tehát négy győzelemmel és egy döntetlennel csoportelsőként zárta az olimpia első szakaszát, és legközelebb a pénteki elődöntőben száll vízbe az A csoport harmadikja vagy a B jelű hatos másodikja ellen. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?