Visszatért a régi-új elnök

<p>Vágsellye. Jól szerepelt a II. labdarúgóliga nyugati csoportjának őszi idényében a vágsellyei Duslo, a harmadik helyről várja a márciusi folytatást. Mégsincs nyugalom a klub háza táján, decemberben visszatért a régi-új elnök, Miroslav Wöllner, akivel a hattagú végrehajtó bizottságból öten nem akarnak együttműködni.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

Miroslav Wöllner 2003-tól a vágsellyei klub első embere, ám az utóbbi években nem vett részt a vezérkar munkájában. Az egyesületet hattagú végrehajtó bizottság irányította, melynek élén a két alelnök, Takács Tibor és Ján Valent állt. November végén Wöllner bejelentette a visszatérését, erre a hattagú vezetőség tagjai közül öten – Jaroš László klubmenedzseren kívül – leszögezték, hogy nem tudnak együttdolgozni vele.

Wöllner decemberben tagsági gyűlést hívott össze, amelyen megerősítették elnöki funkciójában. Az A csapat közgyűlésen részt vevő tagjai tartózkodtak a szavazásnál. A korábbi vezetés szerint nem volt törvényes a gyűlés, mert az egyesület tagjai csak közvetlenül előtte tudták meg, hogy egyáltalán miről is van szó.

A régi-új elnök kinevezte sportigazgatónak az eddig Nyitrán tevékenykedő, élvonalbeli edzői képesítéssel rendelkező Martin Babinecet (korábban már irányította a II. ligás csapatot), az utánpótlás élére pedig Jozef Paľót állította. Jaroš László továbbra is klubmenedzserként dolgozik.

„Lassan már 12 éve lesz, hogy klubelnök vagyok. Igaz, az utóbbi időben munkahelyi elfoglaltságom miatt nem tudtam a klub ügyeivel törődni. Most viszont változott a helyzet, úgy döntöttem, hogy visszatérek. Erre az alelnökök kijelentették, hogy nem akarnak velem együttdolgozni. Hát akkor nélkülük teszem a dolgom – mondta lapunknak Miroslav Wöllner klubelnök. – Kineveztem egy tapasztalt sportigazgatót, és mivel az utánpótlásra az eddiginél jóval nagyobb hangsúlyt akarok fektetni, Jozef Paľo felügyeli a fiatalokat. Azt akarom, hogy a II. ligás csapatban a sok kölcsönjátékos helyett saját nevelésű futballisták szerepeljenek. A menedzser maradt, úgy tervezem, hogy létrehozzuk a szponzorok tanácsát, akik helyet kapnak a vezetésben, és támogatóink látni fogják, hogy hová megy a pénzük. Tárgyaltam a Duslo vállalat igazgatójával, az új polgármesterrel és több helyi szponzorral, akik támogatásukról biztosítottak. Annyiból fogunk gazdálkodni, amennyi pénzünk lesz.”

„Mi azt mondtuk Mirónak, örülni fogunk, ha jobban fogja tenni a dolgát, mint mi tettük. Most mi fogunk csak nézőként járni a meccsekre, úgy, mint ahogyan korábban ő tette. De ha hibákat követ el, azt keményen felrójuk neki” – szögezte le Ján Valent alelnök, aki hozzátette, a végrehajtó bizottság tagjait csak a közgyűlés válthatja le.

Az A csapat múlt hétfőn Ladislav Molnár irányításával kezdte meg a felkészülést. Az őszi keretből három vendégjátékos távozott: Čurgali (Nitra), Urban (Dubnica), Blagojevics (Szerbia). A korábbi gólgyáros Čurgali ősszel gyengén focizott, de a fizetése ezt nem tükrözte, ezért a klubelnök elküldte.

Új arcnak csak a nyitrai ČFK csatára, Michal Beger számít. Jól játszott a Duslo a DAC elleni 1:1-es edzőmérkőzésen, igaz, a meccs nagy részében a sárga-kékek diktálták az iramot, ám a vágsellyeiek előtt adódtak nagyobb gólhelyzetek.

A Duslo ma 10 órakor az aranyosmaróti ViOnt látja vendégül, szombaton (13.00) pedig a pozsonyi Slovan vendégeként lép pályára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?