Vieira: mi készen állunk!

London. Ma két mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája: Londonban és Monacóban két negyeddöntős párharc visszavágójára kerül sor.

Robert Pires (balra) szerezte az Arsenal egyenlítő gólját két heteReuters-felvételAz idegenbeli 1:1 után a Highburyben egy gólnélküli döntetlen is elég az Arsenalnak a továbbjutáshoz a Chelsea ellen. Az ágyúsok 17 meccs óta őrzik veretlenségüket a fővárosi riválissal szemben. „Mi készen állunk, fizikailag és lelkileg is felkészültünk az összecsapásra. Az idény eddigi legfontosabb mérkőzése vár ránk. Egész héten ennek megfelelően dolgoztunk” – jelentette ki Patrick Vieira, az Arsenal francia csapatkapitánya. A hazaiak számára nem sikerült jól a főpróba, szombaton az FA Kupa elődöntőjében ugyanis kikaptak a Manchester Unitedtől, ellenfelük viszont a Tottenham Hotspur elleni bajnoki győzelemmel hangolt az összecsapásra. „Nem szabad a múlttal foglalkoznunk. Meg kell próbálnunk a stílusunkat rákényszeríteni az ellenfelünkre, és ha ez sikerül, kiharcolhatjuk a győzelmet, azzal pedig a továbbjutást” – mondta Claudio Ranieri, a Chelsea olasz vezetőedzője.

A Real Madrid, amely jelenleg az egyetlen veretlen csapat a BL-ben, a Bernabeu stadionban 4:2-re verte a Monacót. A visszavágón a spanyol csapat legnagyobb hiányzója David Beckham lesz, aki eltiltását tölti. Kétséges továbbá Ivan Helguera játéka is, a védő ugyanis nem teljesen egészséges. Visszatér viszont a csapatba Roberto Carlos, akit a Bayern München elleni nyolcaddöntő első mérkőzésén elkövetett durvasága miatt tiltottak el.

A hercegségbeliek hiányzója az első mérkőzésen gólt szerző Sebastien Squillaci lesz, aki sérülése miatt ebben a szezonban már nem is állhat Didier Deschamps vezetőedző rendelkezésére. Pályára lép viszont Fernando Morientes, aki a Real Madrid kölcsönjátékosaként szerepel a francia együttesben. Madridban éppen ő szerezte a Monaco második gólját, majd több mint egy év után újra játszott a válogatottban, amelyben szintén eredményes volt a dánok ellen. Az AS Monaco mellett leginkább az szól, hogy a legutóbbi hat hazai BL-mérkőzésén 23-szor (közel négygólos átlag meccsenként) talált az ellenfelek kapujába.

Mai műsor, 20.45.: AS Monaco–Real Madrid (vezeti: Pierluigi Collina); Arsenal–Chelsea (Markus Merk).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?