Verseny helyett örömfutás

<p>Dunaszerdahely. Ezúttal nem a versengésről szólt a hagyományos szilveszteri futás immár tizenharmadik felvonása a járási központban, melyen a nagymegyeriek rendezvényéhez hasonlóan új részvételi csúcs került a krónikába.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSTÁS

A szemerkélő esőben a dunaszerdahelyi városi szabadidőparkban 264 futó és kocogó rótta a köröket az ezer, kétezer és háromezer méteres távon. A szervezők természetesen a legkisebbeket is megmozgatták, ők kétszáz métert teljesítettek. Csupán az összehasonlítás kedvéért említjük meg, hogy egy esztendővel korábban 161 résztvevő neve került a krónikába.

A családias hangulatban zajló óévvégi örömfutáson sok ismerőssel találkoztunk. Köztük a háromszoros spártai hőssel, a dunaszerdahelyi Bögi Sándorral, aki a bősi karatézók társaságában fogyasztotta a kilométereket. „A veterán világcsúcstartóra testőrök vigyáznak” – kacarászott az egyik néző a vasembert tréningruhában kísérő harcművészek alakulatát figyelve. „Nincs szükségem őrző-védő szolgálatra. Jó kapcsolatokat ápolok a bősi kempósokkal, akikkel már több ízben is találkoztam, futottam versenyeimen. Egyébként a Duna-parti sportolók futócipőben is kiválóak. Most is arról győzködtem őket, hogy nevezzenek a 2014-es sárvári megmérettetésre” – nyilatkozta kapcsolatukról a hatnapos ultrafutás korosztályos világcsúcstartója.

„Legutóbb két esztendővel ezelőtt voltunk a sárvári megmérettetésen, ahol váltófutásban álltunk rajthoz, s a futóklubok között a középmezőnyben végeztünk. Pedig nekünk a futás csupán kiegészítő sportág. Örömmel futunk, de elsősorban karatézunk. Ami engem illet, már több alkalommal megbirkóztam a félmaratonnal, de a maratoni távot is teljesítettem. A társaimnak ez a mai futás ráhangolódás az esti bulikra, én viszont szilveszter éjszakáján dolgozni fogok. Megérte eljönni: ismerősökkel találkozunk, jót beszélgettünk, mozogtunk” – fogalmazott Darnai Barnabás, a bősi Kyokushin Karate szakág mestere.

Először láthattuk a dunaszerdahelyi szilveszteri futáson a serleghalmozó Magyar Imrét. „Ezúttal otthon maradt a stopperóra. Mi egy nagy család vagyunk. Futottunk, beszélgettünk, a leköszönő esztendő eredményeit boncolgattuk. Jó ötletnek tartom a szilveszteri örömfutást, mely a látottak alapján felkeltette az emberek érdeklődését sportágunk iránt”– összegezte benyomásait a sok rangos versenyen diadalmaskodó zsitvabesenyői hosszútávfutó.

„Ezúttal változtattunk a forgatókönyvön. Arra törekedtünk, hogy újabb lépéssel kerüljünk közelebb a kezdőkhöz, a versengés helyett az örömfutásra koncentráltunk. A mozgást, a sportos életvitelt népszerűsítettük. Örömmel tölt el a tudat, hogy igyekezetünket siker koronázta” – summázta tapasztalatait az ötletgazda Vajas Roland, a dunaszerdahelyi futószilvesztert szervező Csallóközi Marathon Club Žitný ostrov elnöke.

A városi sportcsarnokban zajló ünnepélyes kiértékelésen külön erre az alkalomra készített, Dunaszerdahely címerével díszített oklevéllel és emlékéremmel jutalmazták a sportos óévbúcsúztató aktív résztvevőit, de a tombolában is sok díj talált gazdára. Hájos Zoltán dunaszerdahelyi polgármester köszöntője után a résztvevők pezsgővel kocintottak az 2014-es évre. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?