Veretlenül menetelő kisfaludiak

Komárom. A május elseje óta gólképtelen komáromiak szombaton délután a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjának 27. fordulójában ugyan két alkalommal a kisfaludiak hálójába találtak, 0:1-ről fordítottak, a végén mégis a vendégek örültek a három pontnak.

Nagy küzdelem a labda birtoklásáért a komáromi kapu előterébenMilan Drozd felvételeA hazaiak edzőjének, Peter Buranskýnak ezúttal is rögtönöznie kellett. Cvik eltiltás, Rejžek pedig sérülés miatt maradt ki az együttesből. A védő Bazinský pedig motorcsónakversenyen szerepelt, helyébe a középpályás Slovákot küldte a védelem jobb oldalára. A 18. forduló óta veretlen csallóközieknél már az elejétől pályán volt az utóbbi hetekben sérüléssel bajlódó befejező csatáruk, Bogyai Krisztián, aki két találatával kulcsszerepet vállalt csapata újabb sikerében. Az első negyedóra végén éppen ő fejelt szögletrúgás után a vendéglátók kapujába. A kapott gól felrázta a hazaiakat, akik a rutinos Zdeno Kršteňanský vezérletével átvették az irányítást.

A Lépes-legénységet kizökkentette ritmusából a hazaiak zónavédelme. A komáromiak okosan, taktikailag éretten futballoztak, mezőnyfölényük a 30. percben góllá érett. Slovák és Habaj az előkészítésnél, Kürty pedig a szemre tetszetős akció befejezésénél jeleskedett. Az első játékrészben már nem változott az eredmény. A félidei pihenő után újfent a KFC játékosai kezdeményeztek többet. Az 55. percben szabadrúgáshoz jutottak. Az ellenfél egyik játékosáról lepattanó labda Zdeno Kršteňanský elé került, aki mintegy harminc méterről bombázott a vendégek kapujába. Közben cserélt a vendégek trénere. A friss erők lendületet hoztak a játékba, a technikailag képzettebb, jobb erőnléttel rendelkező kisfaludiak egyre gyakrabban kerültek góllal kecsegtető helyzetbe. A hajrában két perc leforgása alatt padlóra küldték riválisukat. Előbb a 78. percen Bogyai második góljával kiegyenlítettek, majd a 80. percben Miklós Pál állította be a végeredményt. A vendéglátóknak már nem maradt elég idejük és erejük arra, hogy kicsikarják a döntetlent. Mindent egybevetve fordulatokban, gólokban és izgalmakban is bővelkedő összecsapást látott a közönség. Ugyancsak nagy pozitívum, hogy rendkívül sportszerű párharc zajlott a Duna-partiak otthonában, ahol a játékvezetőnek egyszer sem kellett lapot felmutatnia kirívó szabálytalanságért .

KOMÁRNO–VIESKA 2:3 (1.1). Gólok: Kürty (30.), Zd. Kršteňanský (55.), ill. Bogyai (15., 78.), Miklós (80.). Játékvezető: Lauko, 200 néző. KOMÁRNO: Herko–Slovák, Kökényesi, Zlatohlávek, Barvulský, Vladimír Kosťukevič (88. Brúder), Kozáček, Sklenář, Zdeno Kršteňanský, Habaj, Kürty. VIESKA: Mikóczi–Audi Adrián, Koczó, Domonkos, Molnár Péter, Jány, Bodrogi (57. Németh András), ĺró (55. Molnár Adrián), Miklós, Bogyai, Csepi. (ái)

EDZŐI VÉLEMÉNYEK

Peter Buranský (Komárno): „Ezen a találkozón védenceim nagyon igyekeztek, ennek is köszönhetően sikerült lépést tartanunk rutinosabb ellenfelünkkel. Vesztes állásból fordítottunk, a végén mégis mi szomorkodtunk. Rövidzárlat után a kisfaludiak pontokat érő gólokat lőttek. Balszerencsés mérkőzést játszottunk. Mezünkben elsősorban Slovák és Zdeno Kršteňanský játszotta a prímet.”

Lépes György (Vieska): „A hazaiak nem engedtek kibontakozni bennünket. Taktikájukkal meglepetést okoztak, nem tudtunk kontrázni. Élményszámba ment Zdeno Kršteňanský bombagólja. A végére azonban elfáradtak. Erőnlétileg jobbak voltunk, ebből sikerült hasznot húznunk.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?