Vereség az oroszoktól, nyerni kell a dánok ellen

Gdansk. A magyar férfi-kézilabdaválogatott 27:26-ra kikapott az oroszoktól a lengyelországi Európa-bajnokságon, így nehéz helyzetbe került az olimpiai selejtezőtornán való részvételért folyó harcban.Az oroszok jól kezdtek, vezettek 3:1-re, de a magyarok a 9. percben 4:4-re egyenlítettek.

Gdansk. A magyar férfi-kézilabdaválogatott 27:26-ra kikapott az oroszoktól a lengyelországi Európa-bajnokságon, így nehéz helyzetbe került az olimpiai selejtezőtornán való részvételért folyó harcban.

Az oroszok jól kezdtek, vezettek 3:1-re, de a magyarok a 9. percben 4:4-re egyenlítettek. Az orosz kapuban viszont Kirejev brillírozott, a magyarok kettős emberelőnyben sem tudtak egyenlíteni, Dujshebaev kivárt az időkéréssel, a 21. percben pedig már 11:7-re vezettek az oroszok. S lett az előnyük ennél nagyobb is, magyar kiállítások után 13:8. A magyarok az első félidőben két hetest is kihagytak.

A második játékrészt bombaformában kezdték a magyarok, Bartucz bravúrokat mutatott be a kapuban, hetest is védett, így a magyarok zsinórban három gólt lőttek, és 14:13-re feljöttek. Egyenlíteniük azonban nem sikerült, Kirejev továbbra is megbabonázta a magyar lövőket, Gyibirov pedig – aki végig a hátán cipelte a szbornaját – emberhátrányból is gólt lőtt. Kimaradt egy újabb magyar hetes is, így az utolsó tíz perc 24:19-es orosz vezetésről indult. Dzsamali bombáival ugyan feljöttek a magyarok, de ez csak arra volt elég, hogy mindössze egygólos, 27:26-os vereséget szenvedjenek.

A kudarc azért is fájó, mert a magyar válogatott egy olyan csapattól kapott ki, amely közvetlen riválisa az olimpiai selejtezőért folyó harcban, és ha Nagy Lászlóék ott akarnak lenni a kvalifikációs tornán, akkor legfeljebb csak egy ilyen együttes előzheti meg őket a kontinensviadalon.

Talant Dujshebaev szövetségi kapitány a lefújás után elmondta, a támadójáték az oka a vereségnek. „Az oroszok hétszer is betaláltak lerohanásból az első félidőben. Sok egy az egy elleni szituációt és büntetőt kihagytunk, de nem a játékosok a hibásak, én készítettem fel őket” – fogalmazott Dujshebaev önkritikusan.

Nagy László sem kímélte a csapatot: „Sok előnyt adtunk az oroszoknak, sok lövést rontottunk, sok labdát adtunk el. Így nem lehet meccset nyerni. Kár érte, mert jó lett volna nyerni. A fegyelmezetlenség megbosszulta magát. Nem tartottuk be az előzetesen megbeszélt taktikát.”

Ma este (20.00) Dániával találkoznak a magyarok, amely ellen maximális teljesítményre lesz szükség. Az még teljesen nyitott, hány pontot vihetnek magukkal a középdöntőbe a magyarok, olyan forgatókönyv is elképzelhető, hogy végül Montenegró jut be a következő fázisba, az oroszok pedig nem, ebben az esetben a hétfői vereség „nem számítana”. Montenegró azonban még soha nem nyert Eb-meccset.

A magyarok legutóbb 2007. január 20-án – azaz napra pontosan kilenc éve – tudták legyőzni a dánokat, akkor a németországi vb kieli összecsapásán 30:29-es végeredmény született. Azóta az északiak a 2012-es londoni olimpián (27:25), a 2013-as spanyolországi vb-n (28:26) és a 2014-es dániai Eb-n (28:24) is jobbnak bizonyultak. Az összesített mérleg 33 mérkőzésből 19 magyar siker, 2 döntetlen és 12 vereség.

Bárhogyan is alakul az utolsó csoportkör, minimum négy közvetlen rivális marad a még kiadó két ötkarikás selejtezős helyért folyó küzdelemben, de akár hat ilyen ellenfél is folytathatja szereplését. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?