Vereség a bajnokavatón

Dunaszerdahely. Szombat délután elmosta a kiadós zápor a DAC-stadionban nagy érdelődéssel várt bajnokavatót, melynek a szurkolók által megálmodott forgatókönyvét a vendégek fejtetőre állították. A hazaiakat alighanem megzavarta a tét nélküli mérkőzés ténye, hiszen mire ráébredtek, hogy a bajnok skalpjára vadásznak a vendégek, már két góllal vezetett a Púchov. Ekkor még csupán az ötödik percet jelezte a stadion órája…

A dunaszerdahelyiek boldogan pózolnak a bajnokot megillető trófeávalFogas Ferenc felvételeA hazaiak kezdőcsapatából sérülés és eltiltás miatt kimaradt T. Horváth, Lelkes Mátyás, A. Kuba?la, Uzola. Košovan helyett pedig Hroš kapott bizonyítási lehetőséget a kapuban. Az elején átjáróházhoz hasonlított a csallóköziek nehézkés védelme. A szellőlábú, csokibőrű Solomon két egyéni alakítását góllal fejezte be. Csölléék csupán tétlen szemlélői voltak a történéseknek. A folytatásban is a technikailag és taktikailag képzett, tetszetősen kombináló vendégek játszották a prímet. A sárga–kékek nem tudtak játékba lendülni. Görcsös igyekezetükbe sok hiba csúszott. „Pedig ez a találkozó nem szerepel a Nike kínálatában” – zárta ki az esetleges bundagyanút az egyik drukker, mintegy választ keresve kedvencei vergődésére. Nem sokkal az első félidő befejezése előtt Solomon triplázott, lövését Hroš bevédte. Padlón voltak az ünnepeltek. A csalódott DAC-hívek fújolni kezdtek, néhányan sietve elhagyták a nézőteret. „Inkább a képernyő előtt szurkolunk a cseheknek az Európa-bajnokság nyitómeccsén, hiszen itt éppen leiskolázzák a mezőny legjobbját” – búcsúzott el szomszédjától a sietve távozók egyike. A szünetben a tizennyolc esztendős dunaszerdahelyi labdazsonglőr, Szipőcs József bemutatója hozta lázba a didergő, morcos focihíveket. Zúgott a vastaps és a cserét követelők rigmusa: „A kezdőbe vele!” Nos, Fieber Péter, a vendéglátók vezetőedzője Szipőcs Jóskát nem, de Németh Krisztiánt és Lelkes Ádámot a második félidő kezdetét jelentő sípszót megelőzően már pályára küldte. A cserék, valamint a rögtönzött fejmosás hatására felocsúdtak a kábulatból a csallóköziek. Első kapura tartó kísérletük után az 55. percben a vendégek hálójában landolt a labda. Milan öt perc elteltével duplázott. A Fieber-legénység erejéből egyenlítésre már nem futotta. „Ha az elejétől a pályán vagyok, akkor mi nyertük volna a mai meccset” – élcelődött a vesztes csata után a rutinos Németh Krisztián, aki kilenc év után kékre festett hajjal újra bajnok lett DAC-mezben.

Első és egyetlen idénybeli hazai kudarca után a törzsdrukkerek egyike megkönnyebbült sóhaj kíséretében értékelt: „Szerencsére nem az utolsó fordulóban, ki-ki meccsen dőlt el az elsőség kérdése.”

A kínos kisiklás ellenére az idényzárót a hagyományos pezsgőfürdő, körtánc, fotózás követte. Majd Dušan Kučera, a Szlovák Futballszövetség titkára adta át Csölle József csapatkapitánynak a bajnoknak járó méretes serleget. Természetesen a mezekre vadászók sem jártak pórul a keserédesre sikeredett focifiesztán, melyen sem a DAC nemrég leköszönt vezetői, sem az új tulajdonos képviselői nem voltak jelen. A dubai befektetőcsoport jókívánságait a helyi hangosbemondó az ünnepség perceiben tolmácsolta. A dunaszerdahelyi szezonzárón azonban azok is megjelentek, akik az elsőséggel, feljutással megédesített 2007/2008-as bajnoki évfolyamban meghatározó szerepet játszottak a DAC parádés menetelésében. „Meszlényivel, vagy Fie?ber?rel? Most nem is ez a lényeg, sokkal inkább a dunaszerdahelyi labdarúgás diadala, a felsőbb osztályban való szereplés kivívása. Ünnepelni jöttem. Nincs bennem tüske, profi vagyok” – adta közre érzéseit a vezetőedző posztjáról a pontvadászat hajrájában elmozdított Meszlényi Tibor. A volt menedzser, Sebő László pedig a szövetség tisztségviselőjét gardírozta. „Az új klubtulajdonosok megbízásából gondoskodtam az irányító szerv képviselőjéről. Természetesen én is együtt örülök a játékosokkal, edzőkkel, szurkolók?kal” – körvonalazta küldetését a tapasztalt tisztségviselő. Szombaton véget ért egy fejezet a dunaszerdahelyi futball történetében. Az újabb, a Corgoň ligás korszak nyitánya azonban még sok megválaszolatlan kérdést tartalmaz.

DAC–Púchov 2:3 (0:3), g.: Milan (55., 59.), ill. Solomon (4., 5., 35.). Sárga lap: Vanák, Štefún. Játékvezető: Tomčík, 1050 néző.

DAC: Hroš–Milan, M. Gašparík, (46. Németh Krisztián), Csölle, Kiss, Belkovics, Marcel Palic (46. Lelkes Ádám), Chmelo, Csémy, Bognár (70. Buka), Šnegoň. PÚCHOV: Valach–Meliš, Brisuda, Mičic, Vanák (90. Martinka), Riška, Štefún, Martin Luhový (52. Ondrička), Chovanec, Náther, Solomon. (ái)

EDZŐI VÉLEMÉNYEK

Fieber Péter (DAC): „Már a legelején kétgólos vesztésre álltunk. A folytatásban tovább növelték előnyüket a kiváló játékerőt képviselő vendégek. Szünet után fordult a kocka. A fiúk nagy akarással harcoltak, minimálisra csökkentették hátrányukat. Egyenlítésre már nem maradt elég idő. Célunkat azonban teljesítettük, bajnokságot nyertünk.”

Peter Strapáč (Púchov): „Rakétarajtot vettünk, sokkoltuk a bajnokcsapat játékosait. Nem volt ez tét nélküli mérkőzés. Bennünket a mezőny legeredményesebb csapatának legyőzése motivált, a hazaiak pedig győzelemmel akartak búcsúzni szurkolóiktól. Nagy kár, hogy nem az idényzáró döntött a feljutó kilétéről.” (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?