Várnak az ígéret betartására

<p>Fél évad eltelt a jóváhagyás óta, és már csak fél évad van hátra a nyugat-szlovákiai focibajnokságok átszervezésének megvalósításáig. Vannak, lehetnek-e új fejlemények, ennek néztünk utána.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Az ötcsoportosra duzzasztott V. liga Közép csoportjába sorolták a Vágsellyei járás csapatait, melyek – területi szövetség híján – a nyitrai területi szövetség kötelékébe tartoznak. Az érintett klubok már nyáron és az átszervezést eldöntő közgyűlésen nyilatkozatban jelezték, nem értenek egyet a döntéssel, és szívesebben maradnának a déli csoportban. Tovább futballozva a Galántai és a Dunaszerdahelyi járás együtteseivel. Akkor más döntés született, s maradt az utolsó remény a helyzet megváltoztatására, mégpedig a nyitrai területi szövetség téli közgyűlése. Ott azonban nem indítottak frontális harcot a Vágsellyei járás érintett klubjai, nem is vettek részt a tanácskozáson. Mi van a nagy csend mögött? – érdeklődtem a nyáron megszólított klubokban.

Azóta még távolabb került az V. ligától a vágfarkasdi csapat, hiszen újoncként a IV. liga negyedik helyén telel, és semmi jele annak, hogy nyáron ne ebben az osztályban folytassa. Marek Holbík klubelnök helyzetüknek megfelelően viszonyul a kérdéshez. „Ha születik valamilyen kezdeményes, mi támogatni fogjuk, akárcsak nyáron tettük. Önállóan nem kezdünk semmibe, ez jelenleg másoknak a gondja, várjuk, hogy végződik a történet” – mondta lapunknak.

Kamenár János, a nyolcadik helyen álló vágkirályfaiak klubelnöke határozottan kijelenti, ha marad az átszervezés jelenlegi lapleosztása, akkor csapatuk nem indul az V. ligában. „Még nem gondolkodtunk azon, milyen konkrét lépéseket teszünk, de azt megerősíthetem, hogy a Nagytapolcsányi járásba nem fogunk járni, amibe szponzorainknak is van beleszólása. Télen összehívjuk a csapatot, és megbeszéljük a dolgokat. Nyáron Kiss Ervin, a galántai területi szövetség elnöke szólt az érdekünkben, Štefan Korman azóta a nyitrai területi szövetség elnöke lett, tőle tudjuk, hogy lesz erről még szó. Várunk…” – tolmácsolta véleményüket.

Takács Szilárd, a kilencedik perediek elnöke szerint ők sem akarnának a Nagytapolcsányi járás csapataival futballozni. „Az a másik érvágás lenne az őszi pontlevonás és büntetések után. Szóbeli ígéret van arra, hogy járásunk három csapata átkerülhet a déli csoportba. Megvárjuk a nyugat-szlovákiai szövetség december 14-i közgyűlését, aztán meglátjuk, mi lesz tovább” – vázolta helyzetüket.

Kokes László, a déli csoportban listavezető felsőkirályiak klubelnöke szerint senkinek sem ízlene, ha a Nagytapolcsányi járásba kellene járniuk bajnokikra. „Korman elnök szóban megígérte, hogy Vágsellyei járás csapatai átkerülnek a déli csoportba. Ahogyan alakul, ahhoz igazodunk” – szólt hozzá egy olyan témához, amelyben jelenleg még érintettek, de nyáron már kívülállóként szemlélhetik a történéseket, hiszen az első helyen állnak.

Kiss Ervin, a májusi-júniusi kezdeményezés elindítója nem kíván újabb lépést tenni, bár az a veszély továbbra is fennáll, hogy a kettévált déli csoportban nyáron nem lesz elég csapat a Dunaszerdahelyi és a Galántai járásból. Kiss az utóbbi járás területi szövetségét irányítja, és júniusban az átszervezés ellen szavazott. „Hogy hogyan lesz végül a csoportbeosztás, magam sem tudom, annyi mindenről hallottam.. Azt is tapasztaltam, hogy a kerület északi járásai most kaptak észbe, hogy milyen átszervezést hajtottak végre. Előfordulhat, hogy a II. és III. liga csapatmozgásai következtében északról többen zuhannak lefelé, nálunk, a déli csoportban meg kevesen lesznek. Ígéret van arra, hogy ezen módosítanak. Ha nem kapjuk meg a déli csoportba a Vágsellyei járás csapatait, az számunkra elfogadhatatlan. De lépni már nincs szándékunkban” – közölte véleményét Kiss Ervin.

A tartózkodó álláspont jelzi, hogy várnak az érintett klubokban. Mi pedig kérdéseinkkel Štefan Kormanhoz fordultunk. A vele készült interjút külön anyagban közöljük. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?