Hazai pályáján kapott ki a KFC

KFC.Michalovce2040831

A labdarúgó Niké Liga 6. fordulójában aranyosmaróti ideiglenes otthonában fogadta a komáromi KFC az MFK Zemplín Michalovce csapatát és szenvedett 3:1-es vereséget.

A Duna-partiak kispadján már ott volt a mérkőzés előtt néhány órával bejelentett új igazolás, Branislav Sluka. A 25 éves balhátvéd korábban megfordult Zsolnán, Aranyosmaróton, a České Budejovice és az MTK csapatában, most pedig a kazah másodosztályból érkezett vissza Szlovákiába.

A kapu mögötti szektorban ott volt a kb. 20-25 fős Klapka Divízió, vagyis a KFC szurkolócsoportja és igyekeztek plusz erőt adni kedvenceiknek. Az első percekben meglepően támadóan léptek fel a vendégek. A 6. perc elején Issa cselezte be magát a tizenhatoson belülre, de ígéretes bepassza után Špyrka tisztázott. A komáromiak labdakihozatalai az ellenfél térfelére érve elhaltak és nem igazán tudtak támadásokat építeni egészen a 11. percig, amikor Ganbayar beadását Sylvestr csúsztatta mellé. Pár perccel később Bayermi szerzett labdát a tizenhatos előterében, majd Ganbayarhoz került a labda, akinek szép, a hosszú felsőbe tartó lövését védte Lukáč, aki az ezt követő szögletnél is fogta a fejest. Az ebből induló nagymihályi kontra végén Issa találta el az oldalhálót.

A 27. percben Šmehyl majd Bajemi cselezgetett a bal oldalon, utóbbi beadása is jó volt, a középen üresen helyezkedő Sylvestr azonban nagy helyzetben lyukat rúgott. Egy-egy ápolásnál szinte minden játkos kijött frissíteni a kispadokhoz, Radványi Miklós és segítői pedig kihasználva a lehetőséget minieligazítást tartottak a lila-fehéreknek. A 31. percben Acosta szépen játszotta magát tisztára a hazai tizenhatoson belül, majd kihasználva a szabad területét, higgadtan passzolt a hálóba, 0:1.

A következő Michalovce-támadás is ígéretes volt, de Pillár kifejelte a labdát a hosszú oldalon érkező két támadó elől. Egy perccel később éppen a komáromi védő szerzett labdát a pálya félénél, majd Špyrkához passzolt, aki kissé önzően 18-20 méterről az előtte álló védőbe lőtt. Több volt ebben a helyzetben. A másik kapu előtt Marcin lövését blokkolta Rudzan. A szöglet után újra a halhátvéd mentett, de eúttal már a gólvonalról fejelte ki a kapuba tartó labdát. A 41. percben büntetőt reklamált a komáromi kispad, amikor a kapujából 15 méterre kijövő Lukáč és Rudzan ütközött, de a játékvezető kifelé ítélt szabadrúgást. Mindketten az előreívelést figyelték, aligha volt szándékos az ütközés, ám elsőre úgy tűnt, valóban a komáromi játékos fejelte el a labdát. A kapust ápolni kellett az eset után, a VAR-nak azonban ez a három perc sem volt elég, újabb egy perccel később jeleztek csak, hogy folytatódhat a mérkőzés. A hosszabbításban még láthattunk egy veszélyes komáromi szabadrúgást, de a vendég védők kifejelték a beadást.

A szünetben kettőt cserélt a KFC, a derekát fájlaló Sylvestr és Diviš maradt az öltözőben, helyettük Voleský és Tamás állt be. Utóbbi azonnal helyzetbe is került, de Rudzan beadását a kaputól 3 méterre nem találta el az erdélyi támadó. Szemmel láthatóan kezdeményezőbben kezdtek focizni a komáromiak, akiknél a cserék után Ganbayar lett a jobbszélső, Tamás a balszélső, a jobbhátvéd helyére pedig Šmehyl húzódott vissza. Az 57. percben rendkívül szépen kombinált a tizenhatoson belül a hazai csapat, Tamás és Bayemi összjátéka utána utóbbi adott középre, ahol Voleský nagyot nyújtózva lőtte a labdát a hálóba. A VAR három percig vizsgálta az esetet és les miatt nem adta meg a találatot. Ez idő alatt a komáromi kispad jelezte játékosainak, hogy ne csak egy helyben álljanak, mert lemeveredhetnek az izmaik. Így míg a lila-fehérek mozgolódtak, a vendégek földbe gyökerezett lábakkal várták az ítéletet.

Galéria

A következő kísérlet Rudzané volt, aki 30 méterről szánta el magát lövésre, de a labda alaposan mellé szállt. Šmehyl szabadrúgása következett, amit Sahinovic öklözött ki, majd Ožvolda és Rudzan ismétlését is hárította a Michalovce félidőben beállt kapusa. A túloldalon rossz beadással zárult egy ígéretes kontra, míg Komárom részéről újra Rudzan lőtt, de újra célt tévesztett. Húsz perccel a vége előtt hármat cseréltek a vendégek, aminek meg is let az eredménye. A 73. percben egy jobb oldali támadás végén a két perccel korábban beállt Kiziridisz talált a kapuba.

A hajrára Radványi frissített csapatán, Ganbayar és Rudzan helyére Sliacky és az új igazolás Sluka érkezett. A 84. percben Bayermi lőtt centiméterekkel mellé egy balról érkező beadást. Egy perccel később a támadó újabb lövésénél és Tamás fejesénél is blokkoltak a Zemplín védői. Bayeminek ez volt az utolsó megmozdulása, Tóth Gábor állt a helyére.

A 89. percben Sliacky esett el a tizenhatoson belül, de tizenegyes helyett ő kapott sárga lapot. A VAR ellenben jelzett, hogy rossz az ítélet, így a videó visszanézése után Marhefka megítélte a büntetőt. Az ítéletvégrehajtó Šmehyl volt, aki magabiztosan lőtt a kapuba, 1:2.

Hat perc volt a hosszabbítás, így kiélezett hajrá kezdődött. Ennek nagy részében jól tartotta a labdát a Michalovce, Kiziridisz helyzetbe is került, de Trefil védett. A kipattanó után pedig magasra emelte a lábát az egyik komáromi védő, a csereember elesett, így újabb büntetőt ítélt a bíró. Marcin lövése középre ment Trefil talán bele is ért, de védeni nem tudott, 1:3.

Šmehyl jutott el még egy beadásig, de szorongatott helyzetből Tóth mellé fejelt. Az utolsó percben már jelentős esemény nem történt, a Michalovce megszerezte szezonbéli első győzelmét. A komáromiak a második félidő alapján megérdemeltek volna egy pontot, de az elsőben nem tudtak felnőni az ellenfelükhöz.

Niké Liga, 6. forduló

KFC Komárno–MFK Zemplín Michalovce 1:3 (0:1)

Gólszerzők: Šmehyl (91., 11-esből) ill. Acosta (31.), Kiziridisz (73.), Marcin (94., 11-esből)

Játékvezető: Marhefka, 490 néző

Sárga lap: Acosta, Bahi, Danko

KFC: Trefil–Diviš (46. Tamás), Špiriak, Pillár, Rudzan (77. Sluka)–Špyrka Ožvolda–Ganbayar (77. Sliacky), Bayemi (85. Tóth G.), ŠmehylSylvestr (46. Voleský)

MICHALOVCE: Lukáč (46. Sahinovic)–Šimko, Dzotsenidze, Taraduda, BahiZubairu (72. Bednár), Shimamura (85. Musák)–Marcin, Danko, Issa (72. Kiziridisz)–Acosta (72. Žofčák)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?