Várhatón telt ház lesz

Budapest.

Budapest. Már több mint tízezer jegy kelt el a mai Magyarország–Svédország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőre, s a szurkolók kedden is folyamatosan vásárolták a belépőket: az MLSZ arról tájékoztatott, hogy várhatóan telt ház, azaz 29 ezer néző előtt léphetnek pályára a csapatok, és az összecsapásra mintegy 2000 vendégdrukker érkezik. Ma délelőtt már csak a Puskás Ferenc-stadion pénztárai lesznek nyitva, s korlátozott mennyiségű jegy vár majd gazdára. A Tatán készülő magyar válogatott háza táján minden rendben van, tegnap délelőtt újabb edzést vezényelt játékosainak Gellei Imre szövetségi kapitány. Az ebédet és a pihenőt követően indult az együttes a találkozó helyszínére, ahol 18.30 órától nyilvános tréninget tartott. A várható kezdőcsapat: Király–Urbán, Dragóner, Juhár–Fehér Cs., Lipcsei, Lisztes, Dárdai, Lőw–Tököli, Kenesei.

A svéd labdarúgó-válogatott kedden délelőtt edzést tartott a Vízművek pályáján, mindhárom sérült játékos – Andreas Isaksson kapus, valamint Kim Källström és Anders Svensson – részt vett a gyakorláson, így várhatóan pályára léphetnek. Lars Lagerbäck és Tommy Söderberg szövetségi kapitányok egyelőre nem árulták el a kezdő 11-et, de a csapattal érkezett újságírók szerint a várható összeállítás: Andreas Isaksson– Teddy Lucic, Andreas Jakobsson, Olof Mellberg, Erik Edman–Anders Andersson, Anders Svensson, Johan Mjällby, Fredrik Ljungberg–Henrik Larsson, Marcus Allbäck.

A mai Magyarország–Svédország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőn (20.15 – élőben közvetíti az m1) a portugál Lucilio Cardoso Cortez Batista fújja majd a sípot. A 38 éves bíró 1996 óta vezet nemzetközi mérkőzéseket. A magyar szurkolók a Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójának augusztus 27-i visszavágójáról emlékezhetnek rá: „felügyelete” mellett a Manchester United hazai pályán 5:0-ra győzött a Zalaegerszeg ellen. Ez lesz a magyar együttes 771. mér-kőzése, az eddigi mérleg: 373 győ-zelem, 174 döntetlen, 223 vereség; 1682 lőtt, illetve 1170 kapott gól. A magyarok Svédországgal korábban összesen 37-szer csaptak össze: 17-szer győztek, 10-szer döntetlen született, 10-szer vesztesként hagyták el a pályát. Tétmérkőzésen nyolcszor találkozott a két válogatott: 3 magyar siker mellett 3 alkalommal döntetlen lett az eredmény, míg kétszer a svédek nyertek. Hazai környezetben utoljára közel 8 évvel ezelőtt, szintén Eb-selejtezőn győ-zött a magyar válogatott: 1995. április 26-án 1:0-ra, Halmai Gábor góljával.

A 4. csoport állása:

1. Lettország 3 2 1 0 2:0 7

2. Magyarország 3 1 2 0 4:1 5

3. Lengyelország 3 1 1 1 2:1 4

4. Svédország 2 0 2 0 1:1 2

5. San Marino 3 0 0 3 0:6 0

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?