Van mit törleszteniük

Ekel/Garamkálna. Újabb feljutásra pályázó ellenféllel, ezúttal a garamkálnaiakkal méri össze tudását ma délután a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjának ekeli újonca. A tavasszal javuló formában futballozó hazaiaknak van mit törleszteniük, hiszen ősszel csúfos verességgel (0:7) távoztak ellenfelük otthonából.

Tavasszal nagyot javult az újonc ekeliek védőjátékaMilan Drozd felvételeA vendéglátóknál a téli holtidényben minőségbeli változásokra került sor a játékoskeretben, melyet az első osztályú képesítéssel rendelkező dunaszerdahelyi Anton Grajcár személyében a visszavágó-sorozatban új edző irányít. „A csapatépítés menet közben zajlik. Teszteljük játékosainkat, a mezőnyt. Olykor a legnagyobb kihívást az jelenti számomra, hogy csillapítsam védenceimet, akik nehezen tudják elviselni a játékvezetők részrehajló, gyakran bennünket sújtó ítéleteit. Legutóbb is kitaláltak egy büntetőt ellenünk. Egy osztállyal jobbak voltunk idegenben a kéméndieknél, kétszer vezettünk, mégsem tudtunk nyerni. Jó iskola ez mindannyiunk számára” – fogalmazott a hazaiak rutinos trénere. Egyébként az általa irányított ekelieknél a legnagyobb javulást a defenzív játékban tapasztaltuk. Az ősszel lejátszott tizenöt mérkőzésükön kapusuk 44 alkalommal kapitulált. A tavaszi folytatásban viszont tíz párharcukon csak 14 gólt kaptak. A ziccerek érté-kesítése azonban még gondot okoz. „A mai találkozón újabb győzelemmel szeretnénk kedveskedni szurkolóinknak. Ez nem lesz könnyű feladat, hiszen meghatározó játékosunk, Bazsó nélkül lépünk pályára. A nevezett keresztszalag-szakadással bajlódik, műtétre vár. Rajta kívül mindenki bevethető” – adta közre a legfrissebb információkat Anton Grajcár.

A vendégek tavaszi mérlegét eddig csupán egy, a nagysurányiak pályáján elszenvedett 0:2-es vereség csúfítja. Öt összecsapásukon gólt sem kaptak! „Legutóbb, hazai környezetben, kétszer rezdült a hálónk. A hosszabbítás első percében szerzett találatunkkal 2:1-re vezettünk. Amikor már elhittük, hogy miénk a három pont, a 93. percben egyenlítettek a vendégek. Ekelen szeretnénk játékunkkal kiengesztelni szurkolóinkat. Akkor leszek elégedett, ha a meccs befejezése után megtapsolnak minket. Gondban vagyok. Lejárt Szilvás büntetése. Most azt fontolgatom, kit hagyjak ki a kezdőcsapatból” – nyilatkozta lapunknak a garamkálnaiak mestere, Mário Škorupa, aki ekeli kollégájához hasonlóan a téli holtidényben vette át az együttes irányítását.

MECCSKALAUZ

Táblázatsorok

3. Kalná n/Hr. 25 15 6 4 49:23 51

9. Okoličná n/O. 25 9 6 10 43:58 33

Őszi eredmény

Kalná nad Hronom–Okoličná na Ostrove 7:0 (2:0 ), g.: Baťalík (9., 50., 68., 82.), Hegedűs (45.), Thaly (65.), Hajtó (89.).

Tippünk

Az összecsapás végén 2:1-es hazai győzelem kerül a jegyzőkönyvbe.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?