Van kivel gyakorolnia

Három éve még elődöntős volt Melbourne-ben, a US Openen a legjobb nyolc közé jutott, a világranglistán bekerült a Top Tenbe, elindult a müncheni Grand Slam Kupán és részt vett az ATP-világbajnokságon. Aztán elkezdett zuhanni a lejtőn.

Három éve még elődöntős volt Melbourne-ben, a US Openen a legjobb nyolc közé jutott, a világranglistán bekerült a Top Tenbe, elindult a müncheni Grand Slam Kupán és részt vett az ATP-világbajnokságon. Aztán elkezdett zuhanni a lejtőn.

A kudarcsorozat idén tetőzött: kihagyta a Roland Garros-t, Wimbledont és a US Opent, az Australian Openen pedig már az első fordulóban kiesett. Összeveszett Dominik Hrbatýval, faképnél hagyta a Davis Kupa-csapatot és szakított az edzőjével. Tizenkét ATP-tornán ötször az első, ötször a második meccs után csomagolhatott. A bőrét alacsonyabb pénzdíjazású viadalokon próbálta menteni – a siker ezeken is elmaradt.

A mélyrepülésnek egy hónappal ezelőtt, Tokióban vetett véget. A japán fővárosban a legjobb négy közé jutott, két hétre rá pedig Párizsban hallatott magáról, ahol az első találkozón a hazai Pioline-t búcsúztatta, a másodikban pedig kis híján elbánt Szafinnal. Idei egyetlen tornagyőzelmét múlt vasárnap aratta: a pozsonyi Tatra Banka Openen Trimmelt, Friedlt, Rosset-t, Krošlákot és Szargszjant múlta fölül. Játékával azonban maga sem volt elégedett. A Friedl elleni mérkőzés után beismerte: élesben nem tudja magából kihozni a maximumot. Ez persze jó hír, mert ha félgőzzel tornát tud nyerni, van esélye a nagy visszatérésre. Erre vár Miloš Mečíř, a válogatott szövetségi kapitánya is. A csapat ugyanis februárban az Egyesült Államokban lép pályára a nem hivatalos világbajnokság első fordulójában, ahol Kučerával mindenképp számol a szakmai stáb. Ő azonban még mindig haragszik Hrbatýra, és kereken kijelentette, a címeres trikót nem akarja újra felvenni. Mostanában más dolgok foglalkoztatják. Új edzőt és új barátnőt keresett magának. Az elsővel három hónapra, a másikkal örök életre szóló szer-ződést szeretne kötni. Előzetesen mindketten igent mondtak.

Csak nehogy kilenc hónapig kelljen várni a közös gyümölcsre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?