Vágsellyei triplázás a TIBI-kupán

Vágsellye. Öt év után újra a vágsellyei sportcsarnokban zajlott a népszerű TIBI-kupa, a vágsellyei járás teremfoci-bajnoksága, melyen alighanem a helyszín ismeretéből is profitált a tornagyőztes hazai Duslo idősebb ificsapata.

Vágsellye. Öt év után újra a vágsellyei sportcsarnokban zajlott a népszerű TIBI-kupa, a vágsellyei járás teremfoci-bajnoksága, melyen alighanem a helyszín ismeretéből is profitált a tornagyőztes hazai Duslo idősebb ificsapata. Három év elteltével szerzett újabb elsőséget.

A felsőkirályi futballklub szervezésében Háromkirályok napján megrendezett erőpróbán tizenkét együttes mérte össze tudását az ötletgazda és szponzor, a felsőkirályi vállalkozó, Tibor Rábek által felajánlott serlegért. A focibarátságot (is) jelképező megmérettetésen tíz csapat a Vágsellyei, a címvédő felsőszeliek és a Pata pedig a szomszédos Galántai járást képviselték. A résztvevők előbb három négytagú csoportban körmérkőzéses rendszerben küzdöttek a pontokért. A viadal specialitása, hogy a csoportmeccsek után a kollektívák a nyolcaddöntőben kaptak még egy esélyt a javításra. A favoritok közül elsőként a Pata győzelmi reményei foszlottak szerte, büntetőkkel maradt alul a felsőkirályiak elleni összecsapáson. A későbbi győztes is közel állt a korai búcsúhoz. A mocsonokiak elleni összecsapása ugyanis rendes játékidőben 2:2-s eredménnyel ért véget, a heteseknél ötször is az V. ligás ellenfelüknél volt az előny, de az idegtépő hetesmaraton tizenegyedik sorozata után a vágsellyei fiatalok karja lendült a magasba. Az erőpróba fináléjában a tavaly első felsőszeliek Peciar révén vezetést szereztek, de a Duslo-ifik zsinórban három gólt lőttek, s a címvédő erejéből már csak a szépítésre futotta.

„Védenceim elszántságának, győzni akarásának köszönhetően a legkritikusabb pillanatokat is sikerült átvészelnünk. A fiúk sokat futottak, jól kombináltak, szemfüles és látványos gólokat szereztek“ – értékelte a győztesek teljesítményét edzőjük, Pavol Bartoš, akit csak néhány nappal a torna kezdete előtt neveztek ki az ificsapat edzőjévé.

„Az ünnepnap ellenére több mint ezren jöttek el tornánkra, ami mindenképpen dicséretes, s azt sugallja, hogy régiónkban van érdeklődés a teremfoci iránt. A színvonalra sem lehet panasz. Egyébként nem egyszerű feladat ilyen monstre rendezvényt megszervezni, zökkenőmentesen lebonyolítani. Sokat köszönhetek id. Kokeš László vezette rendezőgárdának. Jövőre tovább folytatódik tornasorozatunk” – summázta népszerű tornájuk legfontosabb ismérveit Tibor Rábek.

A szervezők az első három helyezettet jutalmazták, különdíjat kapott a torna legjobb kapusa, a felsőkirályi Michal Lencsés, legjobb mezőnyjátékosa, a vágsellyei Keszely Norbert, valamint a legjobb góllövője, a vágsellyei Betonáris mezében két mecscsen triplázó Tomáš Kuman. Egyébként rajta kívül még Keszely Norbert, Peciar (H. Saliby) és Račkovič (Duslo Šaľa id. ifik) is hatszor volt eredményes, de ők több meccset játszottak.

Tornatények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?