Ung-vidéki és Bódva-völgyi dobogós futók

Huszár Tibor, Papp Zoltán

Egy-egy Ung-vidéki, illetve Bódva-völgyi siker is született az elmúlt esztendő utolsó futóversenyén. A Nagymihályi járásban lévő Hóron (Horovce) rendezett 10-km-es viadalon az E kategóriában (70 év felett) a Nagykaposi Futóklub tagja, Papp Zoltán az első, a kenyheci Huszár Tibor pedig a második helyen ért célba.

A Nagykaposi Futóklub színeiben 7-en indultak el, de rajthoz állt még két csicseri és egy vajáni versenyző is. Kellemetlen, ködös időben rajtolt el a több mint 200 fős mezőny, ami főleg az idősebb korosztályt viselte meg. Az említett két dobogós szerint jobb időeredményt értek volna el, amennyiben az időjárás egy kicsit kedvezőbb. „Nem mindennapi versenyen vagyok túl – jegyezte meg Papp Zoltán, aki volt második helyezett 2021-ben, 2022-ben pedig 6. lett. – Nagyon nehéz volt lélegezni, főleg a verseny második felében, amikor az ember már a fáradtsággal is küzd. Mindössze heten voltunk ebben a kategóriában, de nem is csodálkozom rajta, hiszen látva az időjárást, többen inkább visszaléptek. Örülök, hogy célba értem, s egyben gratulálok barátomnak, Huszár Tibornak is, hogy nem adta fel, és végül egymás mellett állhattunk a dobogón.”

Az említett futó nem volt könnyű helyzetben, mivel október végén, november elején kórházi ápolásra szorult. „Megfogadtam az orvosi tanácsokat, hiszen szerettem volna ott lenni a 2023-as év utolsó versenyén. Hála Istennek sikerült, és nagy meglepetésemre még dobogóra is kerültem. Sőt, a 2022-es évhez viszonyítva még két hellyel előbbre is léptem. Talán ha jobban figyelek, akkor helyet is cserélhettem volna Zoli barátommal, ugyanis a tusai (Tušice) forduló után észrevétlenül, szép csendben megelőzött, s aztán már nem volt rá erőm, hogy vissza tudjam előzni őt. Mindent figyelembe véve eredményes és sikeres évet zártam” – nyilatkozta Huszár.

Eredmények

38. HOROVSKÁ 10-KA (Nagymihályi járás, 205 résztvevő):

1. (A kategória 1.) Michal Červeňák (Nyitra) 34:29, 2. (B kategória 1.) Štefan Pálfi (Kassa) 35:00, 3. (A kategória 2.) Lukáš Simočko (Kassa) 35:57... 34. (B kategória 12.) Pachota István 43:22, 49. (A kategória 20.) Gabri Lóránt 45:19 (mindketten nagykaposiak), 50. (B kategória 18.) Vajda Mihály (Vaján) 45:21, 54. (C kategória 7.) Tóth Miklós (Nagykapos)45:26, 117. (A kategória 41.) Bertics Bence 52:49, 118. (A kategória 42.) Blažej Moravčík 52:50 (mindketten csicseriek), 123. (D kategória 8.) Kondás Sándor 53:44, 126. (E kategória 1.) Papp Zoltán 54:01, 138. (D kategória 12.) Vargaestók Géza 55:03 (mindhárman nagykaposiak), 142. (E kategória 2.) Huszár Tibor (Kenyhec) 55:24, 176. (B kategória 50.) Kondás Róbert (Nagykapos) 1:00:06.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?