„Úgy örülök a gólpassznak, mintha betaláltam volna”

<p>Nikolics Nemanja az izlandiak ellen nagyon fontos gólpasszal mutatkozott be az Eb-n. A varsói Legia 28 éves, 19-szeres válogatott csatárát faggattuk.</p>

Csereként kapott lehetőséget Izland ellen. Milyen utasításokkal küldte a pályára Bernd Storck?

Azzal küldött be, hogy rúgjak gólt. Amikor szóhoz jutottam, az izlandiak nagyon beálltak védekezni, csak kontráztak, tömör volt a védekezésük, nehéz volt feltörni. Azzal, hogy átálltunk a kétcsatáros játékra, majd Szalai Ádám is bejött, az volt a terv, hogy minél több labdát kapjunk a szélekről. Amik jöttek is, Bazsi (Dzsudzsák) és Laci (Kleinheisler) próbáltak minél gyakrabban játékba hozni minket.

A gól előtt hogyan került ki a jobb szélre?

Lang Ádámmal volt egy jó összjáték, amiből indult az akció, és akkor helyezkedtem a szélre. Miután Nagy Ádám kiugratott, az első gondolatom az volt, hogy Gerát játszom meg, visszapasszolok, de láttam, hogy nagy a tömörülés középen, ezért igyekeztem átívelni Bödének a hosszú oldalra. Az volt a célom, hogy minél erősebb legyen a passz, mert tudtam, hogy abból vagy Dani, vagy valaki más gólt szerezhet.

Az izlandiak szerint nem lehetett levédekezni az akciót, mert az olyan beadás volt, ami góllal ért fel.

Nem akarom fényezni magam, de nagyon jó ütemben jött a labda, laposan a kapus és a hátvédek között. A hátvédek vártak a kapusra, az meg rájuk. Ha a védő nem ér oda, akkor Dani két centiről bepasszolta volna. Nem mondom, hogy az volt tervem, hogy öngól legyen, de boldog vagyok, hogy így sikerült.

Azt nyilatkozta, azért jött az Eb-re, hogy gólokat rúgjon. Mennyire örül a gólpassznak?

Úgy örülök, mintha betaláltam volna. Az a célom, hogy gólokkal és gólpasszokkal segítsem a csapatot. Nem bánom, ha több lesz a gólpassz, de azért legyen közte legalább egy gól is. Amikor tíz éve Magyarországra kerültem, és az NB II-ben elkezdtem játszani, fel sem merült bennem, hogy itt fogok állni egy Eb-meccs után, amelyen gólpasszt adok, amivel nagy lépést tesz a válogatott a nyolcaddöntő felé. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?