Trónfosztás Pozsonyban

Pozsony. Tegnap este játszották a jégkorong Extraliga-döntő hatodik mérkőzését. Az Ondrej Nepela Téli Stadionban trónfosztással ért véget az ide pontvadászat, mert a Slovan megszerezte negyedik győzelmét, s összesítésben 4:2-re megnyerte a sorozatot és a bajnokságot is.

Ezzel a Kropáč-góllal egyenlített a Slovan, amely aztán nagy fölénybe került és biztosan nyertTASR-felvételA meccs elején alaposan ráijesztettek a zólyomiak az emberelőnyben hokizó hazai csapatra: Krayzel elcsípett egy korongott a saját kapuja közelében, s nagy szólót követően a hálóba továbbított. (A döntő valamennyi mérkőzésén a Zvolen szerzett vezetést!) A 3. percben Norris egyenlíthetett volna, ám közeli lövése a kapufáról vágódott ki. Két perccel később Kropáč bombagóllal egyenlített, majd a Slovan-kapus pillanatai következtek, Rybár gyors egymásutánban három gólnak látszó lövést is hárított. A másik oldalon Križan látványos reflexmozdulattal védte Kapuš löketét. Kettős emberelőnybe került a vendéggárda, azonban olyan gyámoltalanul játszott, hogy csak egyszer veszélyeztette a pozsonyiak kapuját. Az első harmad végén a sérült Križan helyére Kostúr állt be, aki sokat bizonytalankodott. Már a 21. percben kapitulált, a második játékrész végén pedig öt perc alatt két potyagólt kapott. A címvédő Zvolennak is volt két ziccere, ám a remek napot kifogó Rybár nagy bravúrral hárított. Zólyomi emberelőnnyel kezdődött az utolsó harmad; Török közeli lövése a mezőny legjobbjáról, Rybár kapusról centiméterekkel a kap- fölé pattant. Nem sokkal ezután Klepáč bombája Rybár lábvédőjéről vágódott ki. A Slovant az sem zavarta meg, hogy az ellenfél – emberhátrányból – vezetést szerzett. A bekapott gól után Miloš Říha vezetőedző védencei fokozatosan átvették a játék irányítását, s a második harmadban nyújtott remek játékuknak köszönhetően megérdemelten nyertek, s lettek bajnokok.

Gólütők: Kropáč (5.), Babka (21.), Hecl (34.), Mrena (39.), illetve Krayzel (1.). A találkozót 8000 néző (telt ház) előtt Beniač vezette. SLOVAN: Rybár–Tabaček, Babka, Kusovský, Hecl, Cassey, Bondarevs– Hudec, J. Mrena, Pištek–Podkonický, Kapuš, Pavličko–Kropáč, Halaj, A. Kollár–Kuľha, Ľ. Hurtaj, Norris. ZVOLEN: Križan (21. Kostúr)–Kowalczyk, Čech, Pukalovič, D. Milo, Augusta, Klepáč, Tou-žims-ký, Štork–Török, Šechný, A. Rajčák– Plavucha, Daňo, Krayzel–Cibuľa, Konder, Longauer–Kacíř, Mahdalík, Weissmann. (zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?