Triplázásra készül a DAC

dac

A második helyen álló DAC szombaton este (19.00) az utolsó előtti senicai együttes otthonában lép pályára a Fortuna Liga 10. fordulójában. Három pontért utaznak a sárga-kékek, akik nem akarnak leszakadni a listavezető Slovantól.

Sűrű hetük volt a dunaszerdahelyieknek, szerdán Szlovák Kupa-mecscsen 4:1-re nyertek a III. ligás belušai csapat vendégeként. Peter Hyballa vezetőedző több kulcsemberét pihentette a kupatalálkozón, amelyen az eltiltás után visszatérő Vakoun Issouf Bayo mesterhármast ért el.

A múlt heti bajnokverés (Trnava 3:2) és sima kupasiker után jó hangulatban várják a csallóköziek a meccset. Annál inkább, hogy Eric Davis, a DAC panamai balhátvédje lett a 9. forduló legjobb játékosa InStat-mutatók alapján, Vida Kristopher az ötödik, Marko Divkovic a hatodik helyen végzett.

A DAC négy idegenbeli mérkőzéséből kettőt megnyert (Podbrezová 2:1, Nitra 3:2), Trencsénben döntetlenezett (3:3), Pozsonyban pedig 3:2-re kikapott a Slovantól.

„Jó formában vagyunk, bízom benne, hogy ezt Senicán is igazoljuk, és behúzzuk a meccset. Az utóbbi két bajnokin nem sikerült a hálóba találnom, remélem, most eredményes leszek” – mondta lapunknak a 23 éves Vida Kristopher, aki eddig öt gólt lőtt.

Nincsenek jó passzban az erdőhátiak, július 21-e óta nyeretlenek (akkor nagy meglepetésre 1:0-ra legyőzték a bajnok Trnavát). Azóta öt vereség mellett csupán csak három döntetlenre futotta az erejükből.

Vendéglátóként a Spartak legyőzése mellett, kétszer remiztek (Podbrezová 1:1, Nitra 1:1), a trencséniektől pedig 2:0-ra kikaptak a portugál Frederico Ricardo által irányított senicaiak. Az elmúlt idényben kétszer találkozott egymással a két gárda, mindkétszer a DAC nyert, tavaly szeptemberben a MOL Arénában Davis találatával 1:0-ra, februárban Senicán Pačinda és Kalmár góljával pedig 2:0-ra. A sárga-kékek folytatni akarják a sorozatot.

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?