Továbbment a brazil–olasz páros

ÖSSZEÁLLÍTÁSRecife. A 2.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Recife. A 2. forduló után eldőlt a továbbjutás kérdése a Brazíliában zajló labdarúgó Konföderációs Kupa A csoportjában: győzelmeivel a brazil és az olasz csapat van ott az elődöntőben.

A hazai brazilok nem szokványos körülmények között léptek pályára: „Ébredj föl Brazília, egy tanár többet ér, mint Neymar” – skandálták a szurkolók a stadionban is üzenve a kormánynak, mely rengeteg pénzt költ futballra, miközben gond van a közszolgáltatásokkal.

A játékosokat ez azonban nem zavarta meg, az emlegetett Neymar góljával és gólpasszával 2:0-ra nyertek. „Ellenfelünk elöl többet kockáztatott, és mi nem játszottunk olyan jól, mint Japán ellen” – értékelt a brazil kapitány Felipe Scolari. „Ha vége a tornának, megcsináltatom az orromat, sőt lehet, hogy az egész arcomat” – tréfálkozott David Luiz, aki az egyik párharcban eltörte az orrát.

Az olaszok egy különleges szériát szakítottak meg a japánok elleni meccsen: a squadra azzurra 13 éve nem nyert egy nagy torna második mérkőzésén. A mostani győzelem sem született egyszerűen, már 2:0-ra vezetett Japán, de az olaszok fordítani tudtak. 3:2-nél megint az ázsiaiak percei következtek, akik az egyenlítés után egy támadáson belül két kapufát is rúgtak. A kimaradt helyzetek viszont megbosszulták magukat, Giovinco a hajrában eldöntötte a mérkőzést (4:3) és a továbbjutás kérdését is.

„Több meccs volt egy meccsben a mai, olyan elszántsággal és érzelmekkel, amelyeket talán még sohasem láttunk. Japán sokkal jobban játszott nálunk” – mondta Cesare Prandelli olasz szövetségi kapitány. Daniele de Rossi is kritikus hangot ütött meg: „Az eredmény az egyetlen pozitív dolog. Sohasem fociztam még ilyen klímában, amikor a 68. percben felnéztem az eredményjelzőre, azt hittem, már legalább 200 perce játszunk” – utalt a 80 százalékos páratartalomra a Roma játékosa. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?