Tour de France – Philipsen nyerte a második mezőnyhajrát is

Jasper Philipsen

Jasper Philipsen diadalmaskodott a Tour de France országúti kerékpáros körverseny negyedik szakaszán, amelyen az összetett élcsoportja nem változott.

A Daxból induló 181,8 kilométeres sík etap során mindössze egyetlen negyedik kategóriás emelkedő jelentett nehézséget, borítékolható volt tehát a sprintbefutó a nogarói Paul Armagnac motorversenypályán. A mezőnyszakaszokon szokatlan módon így nem alakult ki szökés, a kerékpárosok nyugodt tempóban tekertek közel száz kilométert, csupán a részhajrá után, 86 kilométerrel a cél előtt indult meg két francia bringás a hazaérés reménye nélkül.

A befutótól 23 kilométerre utol is érte kettősüket a mezőny, 2,5 kilométer volt hátra, amikor megérkeztek a versenypályára. Itt három bukás is történt, földre került a szakasz egyik esélyese, a holland Európa-bajnok, az idén a Tour de Hongrie-n Keszthelyen, tavaly Hajdúszoboszlón és Nyíregyházán is diadalmaskodó Fabio Jakobsen is. A befutóra a hétfőinél szélesebb úton, 750 méter hosszú egyenesben került sor, ebben – akárcsak egy nappal korábban a kanyarodós célegyenesű etapon – a belga Jasper Philipsen bizonyult a leggyorsabbnak. A második és harmadik helyen egyaránt olyan sprinter zárt, aki a májusi magyar körversenyen készült fel: az ausztrál Caleb Ewan, illetve a két éve Kaposváron és Tatán győztes német Phil Bauhaus.

Az összetett esélyesek a mezőnnyel érkeztek meg, a brit Adam Yates változatlanul hat másodperccel vezet kétszeres győztes szlovén csapattársa, Tadej Pogacar, valamint ikertestvére, Simon Yates előtt.

Eredmények:

    4. szakasz, Dax-Nogaro, 181,8 km:
1. Jasper Philipsen (belga, Alpecin-Deceuninck) 4:25:28 óra
2. Caleb Ewan (ausztrál, Lotto Dstny) azonos idővel
3. Phil Bauhaus (német, Bahrain Victorious) a. i.

    Az összetett élcsoportja:
1. Adam Yates (brit, UAE) 18:18:01 óra
2. Tadej Pogacar (szlovén, UAE) 6 másodperc hátrány
3. Simon Yates (brit, Jayco AlUla) azonos idővel

Szerdán 104,4 kilométeres etap vár a 110. Tour de France mezőnyére, a viadal július 23-án a párizsi Champs-Élysées-n zárul.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?